3 sätt att skriva mer spännande blogginlägg

Det räcker inte att skriva bra för att ett blogginlägg ska bli läsvärt – här kommer tre sätt att göra det mer spännande för läsarna!

1. Svara på läsarens fråga

Du har klickat dig hit eftersom du verkligen vill veta hur man skriver ett intresseväckande blogginlägg. Tänk dig vad snopen du skulle bli om just den här artikeln hade handlat om något helt annat än hur man skriver spännande bloggartiklar. Du hade snabbt klickat dig vidare härifrån och troligen inte återvänt till bloggen. Vad vill jag ha sagt med detta? Börja alltid ditt skrivande med att komma på en fråga läsarna kan tänkas ha och att göra research om ämnet, så att du sedan kan besvara frågan. Tack vare den värdefulla information du ger läsarna kommer de välja att besöka din blogg om och om igen.

2. Berätta en medryckande story

Det finns inget som engagerar så mycket som en bra berättelse. Faktiskt har man inom det kommersiella skrivandet – däribland inom copywriting och bloggande – börjat arbeta än flitigare med storytelling. Principen är egentligen enkel. I stället för att uttryckligen skriva att en produkt är bra kan du gestalta vad som är bra med den genom en berättelse. Hur påverkar produkten exempelvis din egen vardag till det bättre? Om du har en berättelse – berätta den!

3. Skriv utifrån ett jag

Bloggtrenden har på många sätt revolutionerat sättet att skriva. Från att tidigare ha varit rädda för att använda ordet jag i till exempel artiklar finns det numera nästan inget ord som engagerar och övertygar läsarna mer. Tillsammans med storytelling blir att skriva utifrån ett jag ett ännu kraftfullare grepp. Nu tänker du kanske att du inte vill bli alltför personlig i dina blogginlägg. Det behöver du inte heller bli. Det räcker med ett par enkla meningar som ”Jag har bloggat i fem år. Under de här åren har jag lärt mig hur viktigt det är att…” för att du ska få läsarna att förstå att det här med att skriva blogginlägg är din grej. (Sedan måste du ju också leverera bra information som visar hur fantastisk du är.)