4 Tips Til Deg Som Vil Engasjere Lesere

Uansett hva du skriver, er det viktig å engasjere leseren. Her er noen enkle triks.

1. Bruk adjektiv

Med mindre du skriver en akademisk oppgave, vil velvalgte adjektiver alltid gjøre en tekst bedre. Det meste vil høres mer spennende ut hvis du kan beskrive det godt. Likevel er det selvfølgelig like viktig å ikke overdrive. Hvis du kaller noe "vanvittig fantastisk" kan det provosere leseren å få dem til å føle seg lurt. Så gjør alltid en innsats for å bruke den perfekte mengden med adjektiv til å bli tatt på alvor.

2. Godt språk

Vær nøye med å skrive riktig. Når noen som er bevisst på språk og grammatikk leser en tekst, kommer de til å stoppe opp hvis noe er stavet eller bøyd feil. Jo bedre språket ditt er, jo bedre flyt vil det være i teksten. Jo mer leseren må stoppe opp fordi de kommer over en feil derimot, jo mer vil de fokusere på det istedenfor det du skriver.

3. Hold deg til saken

Det er ikke sjelden en går inn på en artikkel og skumme seg gjennom masse tekst som er helt urelatert til saken før en faktisk finner det en leter etter. Dette vil irritere de fleste. Så en skribent som virkelig vil engasjere leseren sin bør aldri skrive om annet enn det leseren forventer å lese. Jo lenger det tar før du kommer til saken, jo større sjanse er det for at leseren har sluttet å lese.

4. Ta leseren på alvor

Vær klar over hvem målgruppen din er og hva de er ute etter. Folk liker verken å bli undervurdert eller overvurdert, så det er veldig viktig å tilpasse språket til de som faktisk skal lese det du skriver. Spesielt viktig er det å ikke gå ut i fra at leseren ikke vet hva du snakker om. Forklar temaer som er vanskelig å forstå, men pass deg for å fore leseren med teskje med informasjon som er allmennkunnskap.