5 tips for å skrive et blogginnlegg leserne vil elske

Å skrive interessante blogginnlegg er ikke alltid like lett. Publikum kan til tider være nokså strenge og kritiske når det kommer til å bli fast leser av nettopp din blogg. Det er derfor viktig at man hele tiden holder bloggen spennende og gir leserne følelsen av de bare er nødt til å klikke seg inn neste dag for å lese et nytt innlegg.

Nedenfor kommer 5 tips til hvordan du kan skrive blogginnlegg som virkelig fenger og som drar leserne til din blogg.

1. Skriv i førsteperson

En blogg fungerer som et offentlig fora hvor den som eier bloggen "snakker" til leserne gjennom innlegg. Det mest naturlige er derfor å skrive i førsteperson, fordi dette er måten man snakker på i dagligtalen. Samtidig er ofte blogger som drives av én person nokså personlige, slik at det blir unaturlig å snakke om seg selv i tredjeperson.

2. Skriv korte setninger

For at leserne skal henge med på det som blir skrevet i et blogginnlegg er det lurt å bruke korte setninger. Ved å gjøre dette unngår man at noen faller av lasset og innleggene blir mye enklere å lese.

3. Gjør bruk av frampek

Dette er et virkemiddel som ofte blir brukt i filmer. Frampek går ut på at man gir små hint av hva som venter senere i blogginnlegget, men man kan også gi hint om hva som venter de neste dagene eller ukene dersom man har store prosjekter eller kampanjer på gang.

4. Tilpass innholdet slik at innlegget ikke blir for langt

Dersom man pakker inn en hel del tekst i et blogginnlegg kan dette virke demotiverende på leserne. Som regel titter man innom en blogg for å oppnå litt rask informasjon eller inspirasjon. Derfor er lengden viktig. Skriv langt nok til at du får sagt det du ønsker å si, men ikke legg ut om alle små og ubetydelige detaljer.

5. Vær tydelig og presis

Ved å bruke riktig ord til riktig tid holder man et innlegg interessant samtidig som man unngår at det hele virker overdrevent og unaturlig.