Alles over content marketing

De term content marketing is er een die menigeen vast al eens voorbij heeft horen komen. Toch weten velen die niet bekend zijn met het begrip uiteraard niet precies wat dit inhoudt. Op deze pagina kun je daarom alles lezen over dit begrip en waar het nu exact voor staat.

Mocht je deze term de laatste jaren regelmatiger gehoord hebben dan is dit niet geheel verrassend aangezien content marketing een steeds vaker voorkomend begrip is geworden. Het is namelijk sterk in opkomst en dit neemt tot nog toe alleen maar toe in de (online) marketingwereld.

De historie van content marketing

Omdat de term in opkomst is wordt vaal gedacht dat content marketing iets nieuws is. Ondanks dat de term misschien vrij recent zijn populariteit heeft ontwikkeld is dit niet het geval. In de negentiende eeuw werden er al op bepaalde manieren vormen van content marketing toegepast in bepaalde media. Deze was er vooral op gericht mensen te helpen met het oplossen van eventuele moeilijkheden waar mee gekampt werd.

De definitie van content marketing

Letterlijk betekend content marketing iedere vorm van marketing waarbij een vorm van content gebruikt wordt. Dit is in tegenstelling tot wat velen denken niet altijd tekst. Het kan net zo goed een filmpje, grafiek of bijvoorbeeld een geluidsfragment zijn. Wat vrij opvallend is aan deze manier van marketing is dat het vooral gaat om het informeren van een klant en niet altijd direct om het verkopen of promoten van een bepaald product.

De voordelen van content marketing

Het verschil en voordeel ten opzichte van traditionele advertenties is dat content marketing potentiële consumenten veel langer bijblijft. Uit onderzoeken blijkt dat mensen veel vaker over advertenties en dit soort vormen van reclame heen kijken en juist hun interesse vaker wel wordt gewekt als het om content marketing gaat. Voor talloze bedrijven is dit dus een zeer interessante manier om zichzelf te etaleren.