Bir yazı yazmak için neden birisine para ödemelisiniz

Bir yazı yazmak için neden birisine para ödemelisiniz

Bir konu hakkında araştırma yapmanız gerekiyor veya bir bloğa bir konu hakkında yazı yazmanız gerekiyor. Pek tabiidir ki günümüzde en kıymetli değerlerin başında zaman gelmekte. Rutin yapmak zorunda olduğunuz iş akışına ilaveten bir konu hakkında araştırma yapıp bunu yazıya dökmek berilli bir emek gerektiren bir iştir.

Bunun için herşeyden evvel zaman ayırmanız gerekir. Hele hele zamanınız az ve yapmak durumunda olduğunuz işleriniz fazla ise bunu sizin yerinize yapacak birisini araştırmanız daha mantıklı olacaktır. Kaldıki eğer yazmanız gereken konu ilgi alanınızın dışında ise, öncelikle bu konu hakkında bir araştırma yapmanız gerekecektir. İlgi alanınızın dışındaki bir konu hakkında araştırma yapmak da öyle kolay olmasa gerekir. Çünkü bilmediğiniz bir çok şeyle karşılaşacaksınız. Örneğin binek araç yıllık kullanma maliyetlerini araştırmanız gerekiyor, fakat sizin bu konu hakkında hiç bir fikriniz yok. Bu konunun bir çok bileşeni var. Akaryakıt maliyetleri, sigorta maliyetleri, bakım onarım maliyetleri, yıllık vergi maliyeti, aracın kullanıma dayalı yıllık değer kaybı gibi pek çok konuyu araştırmanız gerekir. Bu konuların her biri ayrı bir başlık ve bilgi sahibi olmalısınız. Bu konu başlıklarının her birisine ayrı ayrı çalışmalısınız ki yıllık binek araç maliyetleri konusunda bir makale yazabilesiniz. Buradaki güçlüklerden birisi de ilgi alanınız dışındaki bu konuları araştırmaya nereden başlayacaksınız? İlgili bilgileri nereden bulacaksınız? Çünkü aynı konu başlığı içerisinde görünmesine rağmen tamamen birbirinden farklı içerikler olabilir. Yıllık araç vergileri ile bakım maliyetleri tamamen birbirinden farklı konulardır. Yıllık araç vergi maliyetini öğrenebilmeniz için vergi konusuna kısmen hakim olmanız gerekir. Araç vergisi yılda kaç defa verilir. Bir yıllık toplamı ne kadardır. Kaç çeşit vergi vardır gibi. Bakım maliyetleri daha da geniş ve bir o kadar da zor bir konu. Çünkü bakım maliyetlerinin içerisine bir çok bileşen girebilir. Bakım işçilik giderleri, bakım yedek parça fiyatları gibi. Aracın yıllık bakımını nerede yaptırılmalıdır. Ortalama bir maliyeti hesaplamak herhalde kolay olmasa gerek.

Bütün bu güçlükleri göz önünde bulundurduğumuzda, kendimize daha çok zaman ayırmak için, esas faaliyet konumuza daha fazla konsantre olmak, esas faaliyet konumuzda daha verimli olmak için bizim yerimize bütün bu işleri yapabilecek, bizim yerimize yazı yazabilecek birisine para ödemeyi düşünebiliriz.