Det er ikke så svært

Der er mange, som ikke tør kaste sig over at skrive artikler, men det er ikke så svært, som det lyder.

Selvfølgelig er der nogle ting, der skal ekstra fokus på, og nogle enkelte elementer som skal undgås.

En af de ting, der fra starten af skal fokus på ,er målgruppen. Når du ved, hvilken målgruppe du har, så kan sproget rettes ind, så det passer. De fleste målgrupper foretrækker en visuel stimulering, og er det muligt at bruge billeder, så gør det.

En af de andre ting, som er meget vigtig, det er grammatikken. Det er utilgiveligt, hvis der er grammatiske fejl i artiklen, så er du i tvivl, så hellere omskrive en sætning, så du få grammatikken til at passe. At holde sproget i en letforståelig tone er også noget, som vil gøre det lettere at få mange læsere, og du vil samtidig ramme bredt i målgruppen.

Du skal også være opmærksom på at begrænse ordtallet og lixtallet. Mange mennesker gider ikke læse, især ikke hvis der er tale om en lang tekst eller en med mange fremmedord, så hold artiklen til det, som er væsentligt, og vær sikker på at holde en jovial og munter tone. Der er nemlig ingen, som gider læse en artikel, som er udelukkende negativ. Det er med at finde synsvinkler og holde det nøgternt.

Hvis du skriver for en blog, så husk på, at der er mange, som kommenterer på det, du har valgt at skrive om. Det er god stil at svare dem alle og komme med gode råd. Samtidig vil der også være negative kommentarer, svar på dem alle, men hold svarene så neutrale som muligt. På den måde vil flere have lyst til at følge din blog og holde den kørende.

Skriv på en måde, så dem der læser det, kan relatere til det, du skriver. Vær lidt personlig og giv lidt af dig selv til artiklen, det gør det mere menneskeligt, og det giver læseren en idé om, at der sidder et levende menneske i den anden ende, som brænder for det at skrive.