En blog skal have et budskab!

Når man vælger at skrive en blog, er det først og fremmest, fordi man har noget på hjerte. Det skal være noget, man virkelig brænder for!

Budskabet skal gå rent igennem og appellere til læserne. Vi skal ikke være i tvivl om, at det er en vigtig sag, du engagerer os i. Inden for de første to linjer skal du have vækket interessen.

Hvilke sager er det så, man kan få folk til at interessere sig for? Ja, heldigvis er vi jo forskellige og har forskellige interesser. Derfor er det vigtigt, at du har en overskrift, der fungerer som blikfang, og som præcist fortæller, hvilket emne, det drejer sig om. Har du mulighed for at illustrere med et billede, er det også en god idé. Et billeder fortæller mere end 1000 ord!

Når du har fortalt engageret om dit emne, er det en god idé at appellere til læseren. Har læseren gode idéer til at komme videre med projektet? Har læseren evt. oplevelser, som kan belyse emnet?

Læg op til en debat.

Når læserne begynder at svare på din blog, er det vigtigt, at du følger op på deres indlæg. Og helst samme dag! Debattørerne skal føle, at du er interesseret i deres svar, og at du er villig til at indgå i en dialog.

Hvad er det værste, der kan ske med en blog? Først og fremmest skal du sørge for, at debatten bliver holdt i et sobert sprog. Det kan du først og fremmest gøre ved selv at holde din sti ren. Hvis du får indlæg, som overskrider dine grænser for, hvordan du gerne vil have tonen i din blog, så kommenter på det! Bed vedkommende om at skrive igen, men i en anden tone! Du kan også regulere det ved kun at kommentere på indlæg, som bliver fremsat "ordentligt".

En blog kan udvikle sig - specielt hvis det er holdningsmæssige emner, du tager fat i. I så fald bliver det dit job at holde fast i de emner, du ønsker debatteret. Men det er måske netop det, der kan gøre din blog interessant!

Held og lykke med det!