En röd tråd.

Har du lagom mycket läsare i bloggen men känner att väldigt få kommer tillbaka för att följa dig? Då kan det vara så enkelt som att du behöver ha en röd tråd när du skriver.

En röd tråd är inte så krångligt och tänker man sig bara för när man skriver så är det lätt att stoppa in. Kanske bloggar du om nyttig mat - bra, där har du din röda tråd. Bloggar du bara om vardagen så behöver du hitta det som är speciellt med just din vardag. Har du fler barn än genomsmittet, bloggar du mycket om barnkläder eller om inredning så har du också där en röd tråd. Det gäller att hitta just din nisch och locka läsaren att faktiskt komma tillbaka till just dig och din blogg. Ibland kan det fungera att ha tävlingar eller frågestunder i bloggen. Du kan även se över dina kommentarer - svarar du på dem? Ofta uppskattas det väldigt mycket att få svar på sin kommentar om det så bara är ett tack eller ett hej.

En annan viktig sak är att ha en användarvänlig sida. Är det lätt att hitta dina mest lästa inlägg, dina bästa bilder och dina toppkommentarer? Se till att det blir lätt för läsaren. Även en sökruta kan vara bra.

Men just den röda tråden är superviktig för att läsaren ska känna att det finns mer att läsa om hen kommer tillbaka en annan dag, eller kanske senare samma dag. Du kan visa en del av en bild och skriva att du visar mer senare under dagen när du har mer tid. Du kan berätta kort om en händelse och påpeka att du lovar att berätta mer sedan. Locka! Läser du själv någon blogg? Vad är det som gör att du kommer tillbaka till dem och läser?

Analysera och utvärdera dina inlägg. De mest lästa, och de minst lästa. Vad är skillnaden mellan dem och vad hade du kunnat göra för att få fler att läsa?