Enkle tips for en god produktbeskrivelse

Tenk ut hvem som er din ideelle kunde

Skriv en "personlig" tekst, som appellerer til akkurat din kundegruppe. Forestill deg at du står ansikt til ansikt med kunden i en butikk. Hva ville du sagt til vedkommende? Hvorfor er ditt produkt bedre enn andres?

Lag en unik beskrivelse

Det er viktig å skille seg ut i mengden. Ikke kopier teksten fra produsentens beskrivelse. Finn gjerne inspirasjon fra nettsider som selger samme produkt, men husk å lage din egen tekst. Ikke skriv ordrett fra konkurrenters nettsider.

Gå rett på sak

La de to første linjene ha uthevet tekst, der du kort oppsummerer beskrivelsen. Dette for å øke synligheten, samtidig som du kan friste kunden til å lese videre. Start selve beskrivelsen med å fortelle kunden hvorfor han/hun trenger akkurat ditt produkt. Alle spesifikasjoner bør komme til slutt. Tenk på deg selv. Hvorfor vil du trenge dette produktet? La gjerne en venn lese gjennom teksten før du publiserer den. Da kan du få flere innspill.

Begrunn påstandene dine

Er produktet ditt en testvinner? FORTELL DET! Sammenlign gjerne produktet ditt med tilsvarende produkter. Kanskje du har en bedre pris en konkurrentene?

Gi kunden en følelse av produktet

Legg ved bilder, og gjerne en demonstrasjonsvideo av produktet. Hvis det er aktuelt, kan du skrive et fiktivt scenario som gjør at kunden ser for seg en gitt situasjon der produktet vil komme til nytte.

Skriv lettleselig og forståelig

Ikke bruk for mange fremmedord, og skriv så kortfattet som mulig. Gå rett på sak. Kunden ønsker å få informasjon raskest mulig, og ofte skanner de fort gjennom teksten. Da er det viktig å ha en god start som frister kunden til å fortsette lesingen.

I ettertid er det viktig at du jevnlig går over teksten. Er det noe som bør endres for å øke synligheten? Har du mer informasjon du vil tilføye? Det er mange aktører på internett, så det er viktig å ha en unik presentasjon som gjør at kunden velger nettopp DIN vare.

Lykke til!