Fallgropar för företagets hemsida

Gammal information. Det finns inget som säkrare visar att företagets hemsida bara finns för att man ska ha en hemsida, utan att förstå dess inverkan på besökare. En hemsida som inte uppdateras och kontrolleras regelbundet - med öppettiderna för påsken 2015 som senaste nyhet och länkar som inte längre fungerar - inger omedelbart en känsla av att det här företaget är inget jag vill ha att göra med.

Otydlig eller ingen struktur. Hemsidan måste vara uppbyggd med besökaren i åtanke. Vad vill en potentiell kund veta om produkter, öppettider, kontaktuppgifter, fysisk adress med mera? Att då ha en sida som är uppbyggd enligt organisationsplanen eller interna arbetssätt visar på en bristande förståelse för såväl besökarens behov som hemsidans uppgift.

För många steg. Att hamna att klicka sig igenom undersida efter undersida för att komma åt den information man söker, för att det saknas vettiga menyer och undermenyer, gör ingen glad. Gladast blir nog det konkurrerande företaget, med en proffsig hemsida, som får en ny kund.

Dåligt och inkonsekvent språk. Korrekturläs, korrekturläs, korrekturläs! Och det är inte skribenten själv som ska sköta detta. Texterna bör gås igenom av en som kan språk/grammatik, en som kan verksamheten/produkterna och en extern person som kan se på texten med besökarens ögon. Slarvigt språkbruk färgar, medvetet eller omedvetet, av sig på besökarens uppfattning om företaget.

Clip art och dåliga bilder. Gratis är inte alltid gott, så använd aldrig clip art på hemsidan för ett seriöst företag. Och inte heller någonsin som företagets logga, men det är en helt annan diskussion. Vad gäller bilder så undvik att använda de billigaste bildbyråernas billigaste genrebilder för att illustrera personal, kunder eller folk i allmänhet. De flesta besökare avslöjar en genrebild och undrar varför företaget inte vågar visa upp verkliga personer.

Hemlighetsfull kontaktinfo. En hemsida utan kontaktpersoner, där enda sättet att komma i kontakt med företaget är ett kontakta oss-formulär, ger lätt besökaren en känsla av brevlådeföretag.