Fengende titler og forståelig språk

Når kan skal skrive artikler er det viktig at de beskriver virkeligheten på en presis måte. Men for at man skal få leseren til å lese hele artikkelen, er det viktig at man skaper en spenning, uten å avsløre alt. Dette gjøres først og fremst i tittelen, artikkelens overskrift. Den skal inneholde et tema, og gjøre at leseren ønsker å finne ut mer om akkurat dette emnet.

En fengende tittel kan beskrive noe folk interesserer seg for, noe som er aktuelt i tiden, altså noe som folk har interesse for. En måte å finne ut hva som er spennende for folk flest, er å søke etter trender på internett. Der kan man finne ut hvilke ord folk søker på i ulike land.

For å dra leseren inn i teksten, kan det være smart å starte overskriften med enkelte ord. Det kan for eksempel være:

  • Hvordan lage sin egen.....
  • Slik blir man.....
  • 10 måter å bli.....

Dette er titler som starter med ord som skaper en slags oppskrift. Folk er gjerne ute etter å finne ut hvordan man skal gjøre ting, hvordan de skal kunne anskaffe seg noe på en rimelig måte eller hvordan de kan gjøre et kupp. Ved å starte artiklene på denne måten, kan man fenge leserne så pass mye at de ikke bare leser overskriften, men også hele artikkelen.

I selve artikkelen er det viktig at man formidler informasjon som kan være med på å få leseren til å ta det neste skrittet. Dette kan man gjøre ved å legge såkalte lenker i teksten. Lenkene tar leserne til nye sider som omhandler temaet i artikkelen fra en ny synsvinkel eller er mer omfattende. Det kan for eksempel være en side hvor man kan kjøpe noe eller melde seg inn.

For at leseren skal bli interessert er det viktig at teksten er forståelig og gjerne morsom.