God markedsføring på Internett er ingen heksekunst

Den første gangen du treffer på slagord som norsk SEO og Innholdsmarkedsføring vil det kanskje fortone seg som merkelig, men disse, samt flere elementer, er viktige andeler av en god Internett-markedsføringstrategi. Samtidig kan lange foredrag om viktigheten av SEO virke som hekskunst ved første øyekast, helt til du forstår hva gode tekster, som samtidig er innrettet for å fanges opp av søkemotorer, faktisk kan bidra med.

Hva er SEO?

SEO er en engelsk forkortelse som står for Search-Engine Optimisation, eller "best mulig tilpasning til en søkemotor" på norsk. Om du skal selge en vare, spre en nyhet eller om du simpelthen har lyst på mer oppmerksomhet rundt det du driver med på din nettside eller e-shop, så gjør du lurt i å satse på en medfølgende innholdmarkedsføring med en god SEO-profil, nettopp fordi dette fører til at flere som er interesserte vil kunne finne deg og din side.

Hvordan ser en optimal tekst ut?

Måten som søkemotoreiere bruker for å regne ut de beste treffene med en søkemotor er relativt hemmelige, men det finnes ganske gode indikasjoner fra Google, om hvordan de evaluerer og rangerer innholdet på sine søke-lister. En god tekst er noe lenger enn en vanlig blog-post, og jo lenger du skriver markedsføringsteksten, jo flere relevante søkeord og kombinasjoner av søkeord kan du få plass til i teksten. En erfaren tekstforfatter kan med letthet sammenstille en selgende tekst som appellerer til mulige kunder, men en tekst som samtidig også appellerer til google-søkemotoren.

Lenke-økonomi og innholdmarkedsføring

Utover at søkeord og kombinasjoner av søkeord nevnes i tekster, er det også lurt å sørge for mer utstrakt markedsføring på sider til en tredjepart, hvor omtaler av din hjemmeside og dine produkter for det første kan få mer kundeeksponering samtidig som google vil oppjustere evalueringen av hjemmesider som har mange inngående links, slik at din hjemmeside rangeres bedre.