Goede content is winnen

De inhoud van je website telt. Naast sterk beeld is zorgvuldig geselecteerde copy, en daarmee content, van grote waarde om je bedrijf op de kaart te zetten.

Een van de eerste media waar een lezer mee in contact komt is de website en deze moet daarom voorzien zijn van relevante, afwisselende en kwalitatieve content.

Sterke content is van belang om de lezer geïnteresseerd te houden. Het doel van een website is verleiden, engageren en uiteindelijk verkopen. Daarom moet het product dat of de service die wordt aangeboden voor verschillende doelgroepen in één oogopslag helder en aantrekkelijk zijn.

Zorg dat je onderscheidend bent. Besteed tijd aan onderzoek naar relevantie informatie en publiceer niet zomaar content. Wees eerlijk en transparant, maar vooral: publiceer content die naar het hart van het bedrijf staan. Houd in gedachten wat jouw normen en waarden zijn en wat de doelgroep wil lezen, zien en horen. Bedenk wat het doel van de content is: is dit bijvoorbeeld informeren, verkopen, activeren of motiveren?

Creëer je eigen tone of voice, maar wees luchtig en positief.

Upload dagelijks nieuwe content, categoriseer wat voor jouw bedrijf essentieel is en laat dit de wereld zien. Schrijf actief en motiverend, zorg dat de doelgroep jouw wil leren kennen; zorg dat de doelgroep jouw wil zíjn.

Gebruik sterke keywords die zorgvuldig zijn uitgekozen, zodat de content makkelijk te vinden is in zoekmachines. Sharing is caring: goede content wordt graag gedeeld. Maak het men gemakkelijk door buttons te plaatsen waarmee content met één klik wordt gedeeld.

Bepaal het tijdstip van je publicaties. Wees consistent in het moment van delen. Onderzoek op welk tijdstip de doelgroep online gaat. Publiceer elke dag op hetzelfde tijdstip content en zorg dat de belangrijkste informatie als eerst wordt vernoemd.

Als laatste: houd het kort en bondig. Kom tot de kern en schrap overmatig gebruik van bijvoeglijk naam- en verklein- woorden.

Lezer blij, iedereen blij.