Hoe hou je lezers geïnteresseerd in je blog?

Bloggen is al een tijdje heel populair en voor bedrijven en dienstverleners dé manier om zich kenbaar te maken via het internet. Het is dan ook een van de belangrijkste marketingtechnieken geworden. Daar waar bedrijven en dienstverleners vroeger enkel een beroep deden op een professioneel ontworpen website wordt vandaag de dag vooral gebruik gemaakt van allerlei sociale mediakanalen en van blogs.

Evolutie informatiebehoeften

Een belangrijke reden hiervoor is dat de informatiebehoefte van klanten geëvolueerd is. Deze zijn niet alleen op zoek naar statische informatie over een bedrijf of een dienst, maar zijn ook geïnteresseerd in achtergrondinformatie en ontwikkelingen in een bepaald vakgebied.

Maar wat maakt een blog interessant en wat zijn de belangrijkste redenen dat mensen een blog lezen en vooral blijven volgen?

Lezersvriendelijk

Een blogartikel mag niet te lang zijn en moet in eenvoudige bewoordingen geschreven zijn. Vandaag de dag biedt het internet een overvloed aan informatie en heeft iedereen het druk. Ingewikkelde teksten vragen niet alleen concentratie maar ook veel tijd om door te nemen. En daarover beschikken de meeste mensen niet of ze willen hun kostbare tijd hier niet aan besteden.

Doelgroepgericht

Blogartikelen moeten een bepaalde doelgroep beogen. Zomaar gedachten op het internet gooien die voor iedereen bestemd zijn is helemaal niet zo’n goed idee. Mensen zijn op zoek naar specifieke informatie en deze willen ze dan ook in blogartikels terugvinden.

Aantrekkelijke titel

Artikelen met een aantrekkelijke titel zijn uitnodigend om te lezen. Een mysterieuze, maar eenvoudige titel doet het altijd goed en ook een titel in de vorm van een vraag zal op heel wat geïnteresseerden kunnen rekenen. Mensen moeten nieuwsgierig gemaakt worden naar de inhoud van het blogartikel.

Regelmaat

Blogs die niet regelmatig met nieuwe artikelen bijgewerkt worden zullen na verloop van tijd niet meer gelezen worden. Lezers zijn immers op zoek naar nieuwe en actuele informatie over een bedrijf, een dienst of een bepaald onderwerp.