Humor als marketing strategie in je content

Humor verkoopt

Wie ooit heeft gehoord dat "seks verkoopt", zal niet ontkennen dat naast deze eerste levensbehoefte, er nog een heel belangrijk marketing element meer ingezet kan worden: Humor!

Humor is al in vele marketing uitingen waar te nemen. Neem nu de meest memorabele STER-reclames. En dan in het bijzonder de prijswinnende reclame met de olifant, van een niet nader te noemen chocolademerk. Je zult moeten toegeven dat humor hier een grote rol in speelt.

Waarom humor?

Lachen zorgt voor het vrijkomen van endorfines, dé ultieme geluks-drug die vrijelijk en zonder risico op rechtsvervolging te verkrijgen is. Gewoon aanwezig in ons eigen prachtige lichaam! Briljant toch?!

Endorfine prikkelt je lichaam van je kruin tot het puntje van je tenen. En wat trekt nou meer de aandacht van een lezer, dan wanneer zijn of haar hele lijf en geest in jouw artikel gezogen wordt?

Het is een verslaving!

Humor zorgt dat jouw lezer verslaafd wordt aan dat fijne gevoel dat hij krijgt van het opzuigen van jouw content. Als eens spons, nee wat zeg ik, als een junkie die leeft van shot naar shot. Keer op keer zal de lezer terug willen keren voor meer...

Nog één slokje, nog één hijsje, nog één allerlaatste hit om dat fijne gevoel terug te krijgen...

Daarom, lieve schrijfbuiskindertjes van me: Bevredig de behoefde van jouw lezers door je artikelen te overspoelen met humor. Doordrenk het met grappen, klein of groot. Verzadig het met komedie tot in de diepste vezels van je relaas. Stil de honger en de dorst van de volgers die jou zien als hun Barmhartige Samaritaan.

De door jou o zo geliefde content-knagers zullen je eeuwig dankbaar zijn. Ze zullen je als wederdienst blijven volgen zoals de ratten dat deden in het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm.

En onthoud altijd: De synoniemen van "content" is niet voor niets "bevredigd" en "voldaan".