Hur blir jag en duktig SEO-skribent?


Är du van vid att skriva? Har du kanske en egen blogg eller ett välbesökt twitterkonto? Har du så många uppslag på artiklar att du inte vet var du ska börja? Bra, då har du alla förutsättningar att bli en duktig SEO-skribent. Här kommer några tips på hur du ska tänka när du skriver sökmotoroptimerade texter.

Innehållet är allt

Det viktigaste i din text är innehållet. Det finns egentligen inga genvägar till en genomarbetad och välskriven text. Gör därför noggrann research och försök att skriva på ett engagerande sätt. Målet är att sökmotorer, t ex Google och Bing, ska tycka att din text är relevant och därför placera den (och därmed din hemsida) högt upp i rankningen.

Skriv för människor

Kom ihåg att det är människor du skriver för, inte sökmotorer! Det är nämligen människor som delar artiklar, och därmed skapar värdefulla länkar och trafik till din sida. Det finns fler fördelar med att tänka på det här sättet: om ditt innehåll är meningsfullt och intresseväckande är det mer sannolikt att besökarna stannar kvar på sidan. I bästa fall klickar de sig vidare och tar del av mer innehåll. Ett sådant beteende innebär hög rankning i sökmotorerna.

Lär känna läsaren

Föreställ dig att du är mottagaren, alltså den som ska läsa din text. Ställ t ex följande frågor:

- Hur gör jag för att hitta till min sida?

- Vilka sökord använder jag?

- Vad förväntar jag mig för innehåll?

Det kan vara bra att tänka igenom svaren innan du börjar skriva. Glöm inte att sökmotorerna strävar efter att ge sina användare de bästa träffarna. Ditt mål som SEO-skribent är därför att din text ska vara just den bästa träffen.

Sammanfattning

Hemligheten bakom en sökmotoroptimerad text är att den är fylld med relevant innehåll. Därför blir du en duktig SEO-skribent när du kan vaska fram just den typen av högkvalitativt innehåll som dessutom är speciellt anpassat för din målgrupp.