Hur du får dina bloggläsare att stanna

En blogg är ett utmärkt sätt att leverera ett budskap på, samtidigt som den fungerar som ett fantastiskt marknadsföringsverktyg. Som bloggägare är du öppen till stora möjligheter och med lite tur kan din blogg explodera på marknaden. Konkurrensen är däremot stor och därför är det viktigt att förstå sig på vad som ger en lyckad blogg. Här är några tips.

Innehåll

Bloggens innehåll kan nog vara den viktigaste delen för att göra den framgångsrik. Kom ihåg att inte bara skriva exakt vad du vill, utan tänk på vad dina läsare är intresserade av och blogga med det i åtanke. Det är även viktigt att förstå sig på vad just din blogg erbjuder. Erbjuds utbildning eller underhållning? Om läsare återkommer till din blogg för att lära sig, håll dig till det. Människor älskar att lära sig och om din blogg erbjuder det så återkommer dina läsare gärna. En underhållande blogg fungerar också bra. Många letar efter ett gott skratt på internet. Lyckas du med det så är det stor chans att dina läsare återkommer. Läs kommentarer och se vad folk tycker är roligt.

Sprid din blogg

Innehållet av en blogg är viktigt, däremot spelar det ingen roll om det inte når läsare. Försök att bygga ett nätverk med andra bloggare. Kommentera på andras inlägg och reblogga deras innehåll. På så sätt får folk syn på dig och det får andra bloggare att återge tjänsten. Använd dig även av andra sociala medier som Facebook, YouTube, Twitter, Instagram och liknande. Ett annat bra sätt att få din blogg sedd på är att få dina läsare att agera. Ställ frågor, fråga efter retweets, låt folk fylla i enkäter, lyft på nyheter om din nya produkt etc. Prata med dina läsare och låt dem förstå att det är en människa bakom bloggen.

Design

Design är viktigt för att dina läsare ska kunna navigera och förstå din blogg. Håll din bloggs design simpel men samtidigt intressant. Din bloggs namn och inledning måste vara tydlig så att läsarna direkt förstår vad din blogg handlar om. Annars kan nya läsare snabbt tappa intresse, redan innan de börjat läsa.