Hur du känner igen en bra blogg skrivare?

Att känna igen en bra bloggare är egentligen inte så svårt, för i grunden hänger det bara på vad bloggen handlar om och att man som läsare fattar intresse för texten. Det finns en uppsjö med olika typer av bloggar, allt från att företag bloggar om vad de har för produkter, till bloggare som lägger ut sin dagbok för att delge sin vardag.

Men en sak som alla bloggskrivare har gemensamt är att deras text fångar sina läsare direkt och gärna redan i första meningen. Det är bra att ha snygga och relevanta bilder också som fångar intresset hos bloggläsaren för de ska vilja veta mera.

En annan sak som också är bra att tänka på när man vill vara en bra bloggare är att man nischar sig och inte "svamlar". Med svammel menas med att sprida ut att bloggens innehåll och att det handlar om massor av olika saker. Är inte bloggen inriktad på ett visst intresse eller ämne är det lätt att tappa läsare. Detta eftersom de förlorar intresset för att följa bloggen på grund av att den inte har något intressant innehåll.

Men nisch menas att man riktar in sig på som bloggare på ett visst ämne. Några av de mest populära ämnen att blogga om är matlagning, bakning, mode, resor, träning och styling med kläder och smink. För intresset ute bland läsarna i cyber spacen är väldet stort inom dessa ämnen.

Annars gäller det att hitta ett mycket unikt ämne som inte finns någon annanstans och väcker läsarnas nyfikenhet för att vilja veta mera. Då gäller det som blogg skrivare att vara väldigt kreativ och ha en livlig fantasi.

En blogg är egentligen till för att väcka nyfikenhet och intresse bland människor och att bloggläsarnas fascination väcks för vilja följa din blogg. Samtidigt som bloggskrivare vill kunna inspirera och väcka diskussioner som ingen annan vågar ge sig in på.

I grunden hänger det egentligen på vad blogg skrivaren och dess följare har för tycke och smak som avgör vem som kommer att följa bloggen i slutändan.