Hur man driver en framgångsrik webbutik

Idag säljs nästan allt online och konkurrensen är hård, så vad måste man då tänka på för att lyckas med sin webbutik år 2018?

Enligt en artikel på E-handelsbyrån KLOTA´s hemsida så räcker det att ha en bra produkt eller tjänst som man sedan presenterar och paketerar på ett snyggt sätt. Och man behöver inte heller vara billigast utan bara bäst på det man gör.

Men när man väl har bestämt vad man ska sälja, hur ska man egentligen göra för att bli bäst?

Till att börja med måste man enligt skribenten undersöka konkurrensen för att veta hur mycket motstånd man kommer att möta. I dag e-handlar 62 % av alla svenskar och konkurrensen ökar hela tiden. Nästa steg är att nå ut till den publik man vill ha för att kunna sälja in produkten.

Det tredje steget är att ha en bra logistik, ta reda på vilken betalningsmetod kunderna vill ha och erbjuda kundtjänst.

För att nå ut till kunderna så finns det otaliga marknadsföringskanaler och strategier men enligt samma artikel så är det endast sökmotoroptimering och Google AdWords som fungerar. Det avgörande är att ta reda på sökord och fraser som används av målgruppen när de ska köpa den produkten man säljer. Sedan bygger man bara sin webbutik på de nyckelord man har hittat och därefter så sprider man ut orden och skapar kategorisidor med bra texter.

Att ha en egen och unik produkttext till varje produkt är också ett hett tips från skribenten och ökar chanserna att hamna högre upp på sökmotorernas resultatlistor. Ett annat hett tips är att länka produkttexterna tillbaka till kategorisidan vilket ökar trafiken till startsidan och kategorisidan. Sista steget i processen är att välja plattform och det viktigaste man ska tänka på är att välja en leverantör som har en hög nivå på supporten.

Lycka till!