Hvordan får du faste lesere på bloggen din?

En av de største utfordringene til en blogger er å bygge opp en grunnstamme av faste lesere som kommer tilbake til bloggen din gang på gang, sugne på mer. For å få til dette, må du ha noen helt grunnleggende ting på plass.

For det første må nettstedet ditt være visuelt tiltrekkende og invitere leseren inn i den verdenen du forsøker å skape. Ikke inkluder for mange forstyrrende og distraherende elementer, prøv i stedet å skape en enkel og ryddig struktur. Husk også at det bør være en overensstemmelse mellom de emnene du blogger om og utseendet på sidene - på en blogg om internasjonal politikk og økonomi passer det dårlig med små rosa hjerter. Kanskje det aller viktigste er at du sørger for at bloggen din fungerer bra på forskjellige plattformer, fra PC til mobil, og med alle de mest populære nettleserne. Dernest må du også sørge for at det er oversiktlig og enkelt å navigere på sidene.

Når du har funnet en form som passer for deg og din blogg, er selvfølgelig det neste store steget å fylle den med unikt og interessant innhold. Hva er det du tilbyr dine lesere og følgere som ingen andre har? Ikke etterlign andre, ikke vær en kopi, men prøv heller å få uttrykt på en oppriktig måte hva som er unikt og spesielt med ditt liv, dine opplevelser, eller dine meninger. Gi leseren noe som er nytt og spennende hver gang han eller hun kommer innom - og jo oftere du har noe interessant å by på, jo oftere vil de sjekke bloggen din. Derfor er det også viktig med hyppige oppdateringer.

Når du så har fått lesere på kroken med et stilig format og spennende historier, er neste steg å invitere dem til å melde seg på mailinglisten din. Dermed kan du sende ut korte mail der du lokker med korte utdrag fra nye blogginnlegg, fulgt av lenker som leserne klikker seg inn på og dermed vender tilbake til bloggen din. Dette er nøkkelen til å ha faste lesere og en jevn strøm av trafikk til en blogg.