Hvordan skrive en engasjerende tekst

Det kan være vanskelig for bloggere og skribenter å kontinuerlig produsere nytt og spennende materiale. Det som skrives må engasjere leserne, og må få dem til å komme tilbake gang etter gang. Det er også viktig at artikler skrives på en måte som gjør det enkelt å finne dem via Google eller andre søkemotorer.

Det hele starter med en god tittel

Å finne en overbevisende og engasjerende tittel er det første man bør tenke på. Dette vil være det første leserne ser, og bør tenne en nysgjerrighet som gjør at de ønsker å lese videre. Hvis tittelen treffer en leser på et personlig plan, har man stjålet deres oppmerksomhet. Neste skritt blir da å klare å holde leseren engasjert gjennom resten av teksten.

Hold på interressen

Det er selvsagt en fordel om skribenten har en interesse og lidenskap for temaet det skrives om. Det er imidlertid ingen nødvendighet, så lenge det ikke skinner igjennom i teksten. Gode skribenter kan formidle et budskap om nærmest alle temaer. Finn ut hvorfor dette emnet interesserer andre mennesker, og legg til et personlig preg på det. Å passe på å legge inn et viktig poeng i hvert avsnitt, samtidig som nye spørsmål reises, kan holde en leser gående til slutten av artikkelen.

For skribenter og bloggere som ønsker å holde på leserne sine, og samtidig tiltrekke seg nye, kan følgende enkle tips også være til hjelp:

  • Bruk setninger som leserne reagerer raskt på
  • Skriv enkelt, med relativt korte setninger og enkle ord
  • Plasser den viktigste informasjonen i starten av artikkelen
  • Jobb kontinuerlig med skrivingen, og bli kvitt unødvendige feil
  • Be om kommentarer og tilbakemelding hver gang du skriver

Skribenter som følger disse rådene, har en god sjanse for å tiltrekke seg nye lesere, enten de ønsker å bli utfordret, lære nye ting eller simpelthen bli underholdt i noen minutter.