Hvorfor arbejder jeg som freelance skribent?

Hvorfor arbejder jeg som freelance skribent?

Godt spørgsmål. Når jeg besvarer det her mod slutningen af 2017, så kan jeg gøre det ved at sige, at jeg allerede har arbejdet som freelance skribent gennem mange år, nærmere bestemt siden 1999, hvor jeg blev fagredaktør på Kristligt Dagblads webportaler. Så det er længe siden, at jeg trådte mine skribentbarnesko.

Men erfaring er jo ikke en begrundelse i sig selv. Jeg skriver af lyst, og har gjort det gennem alle årene. For mig er det meningsfuldt at formidle og viderebringe historier og emner til mennesker på en måde, der giver mening. I Kristeligt Dagblads regi har jeg skrevet mange historier indenfor emnerne religion og u-lande, og det har været meget meningsfuldt og givende ikke bare at finde og videreformidle historier, men også at opnå al den viden, som jeg selv tilegner mig gennem skrivning af artikler.

Selvom jeg sjældent taler med dem, der har læst mine artikler, desværre, så opleves skrivning altid som en vekselvirkning mellem et du og et jeg. Det giver mening for mig at skrive fordi, at jeg kan sætte mig ind i hvordan modtageren tænker. Det bilder jeg mig i hvert fald ind. Uanset tænker jeg, at det er en god øvelse at gøre sig - og uanset, så kan jeg ikke lade være, da jeg mest af alt interesserer mig for mennesker, og kommunikation er et bindemiddel mellem mennesker før end noget andet. Jeg tænker over hvad jeg skriver, tænker over hvad det måtte sætte gang i af tanker hos modtageren.

Det giver mening for mig, at både modtager og undertegnede får noget meningsfuldt ud af teksten. Der er ikke noget venstrehåndsarbejde i mine skriverier, forstået sådan, at jeg gad ikke, hvis det ikke gav mening, og jeg gør det kun fordi, at det er meningsfuldt. Ingen tvinger mig - det er jo freelance. Jeg vil også påstå, at jeg er freelanceskribent i mit daglige arbejde med økonomi. Jeg gør en dyd ud af den tekstlige del og økonomiarbejdet, selvom jeg kunne slippe billigere. Skrivning giver mening for mig i mange sammenhænge. Jeg er skribent af natur.