Hvorfor du har brug for gode produktbeskrivelser

Det kan være svært at forstå, hvorfor man har behov for at skrive beskrivelser af mellem 2-300 ord for hvert eneste produkt man sælger på sin hjemmeside. Så meget kan der da ikke være at sige om mine produkter og hvem kommer dog til at læse alt det? Men i den digitale tidsalder vi i dag lever i, ønsker vi alle at være nemme at finde på nettet. Den mest populære måde at finde ting man søger på nettet, er igennem søgedatabasen Google. Derfor er der diverse ting man skal gøre, for at gøre det nemt at finde sin hjemmeside. Systemet google har fundet på kaldes SEO (Search Engine Optimization), hvor det handler om at opfylde diverse krav, som gør at Google er tilfreds og ser din hjemmeside som en pålidelig kilde, til det brugeren søger efter.

En af de første og vigtigste ting man skal gøre i forhold til SEO, er at skrive gode, unikke produktbeskrivelser. Det er nødvendigt at have gode produktbeskrivelser af 2-300 ord på alle sine produkter, for Google's robotter måler hele din hjemmeside i helhed. Hvis du har sider uden tekst, vil det trække ned på værdien af hele din hjemmeside, selvom de andre sider måske er ok. Det duer heller ikke at du kopierer den samme tekst til flere sider, for det ligger google mærke til. Gør teksterne unikke og sørg for de indeholder gode søgeord, så brugeren forhåbentligt lander på netop din hjemmeside, når han søger efter noget du har stående på din webshop.

Det kan være omfattende at lære at skrive SEO tekster som produktbeskrivelser, for der er mange ting man skal huske og man må som nybegynder prøve sig frem flere gange, for at google er tilfreds. Derfor kan det være en fordel at hyre en SEO-skribent som har taget diverse kurser indenfor SEO og har god erfaring i at hjælpe andre kunder med at tilfredsstille Google.