Hyvä bloggaaja on omaperäinen

Mitkä ovat hyvän bloggaajan tunnusmerkit? Miksi osa bloggaajista menestyy muita bloggaajia paremmin?

Hyvällä bloggaajalla on uniikki, omanlainen ja tarpeeksi erottuva tyyli. Hän onnistuu saamaan lukijat kiinnostumaan aiheista ja pitämään lukijansa otteissa läpi koko tekstin. Bloggaajan yksi olennaisimmista asioista on valita teema ja pysyä siinä. Myös blogitekstin aiheen on liityttävä mieluiten olennaisesti teemaan, mutta sen on tärkeää liittyä siihen edes etäisesti. Bloggaajien ehkä yksi suurimpia virheitä onkin, ettei blogilla ole teemaa ja aiheet liittyvät aina eri asioihin. Toisaalta on olemassa myös pieni määrä suosittuja ja menestyksekkäitä teemattomia bloggaajia, jotka ovat onnistuneet rakentamaan hyvän blogin pelkästään irrallisten aiheiden ympärille. Tällaisilla bloggaajilla on kuitenkin lähes poikkeuksetta hyvin omaperäinen tyyli eli esimerkiksi humoristinen tai haikea.

Yksi olennainen hyvän bloggaajan tunnusmerkki on myös tehokas markkinointi. Hyvä bloggaaja osaa myydä itseään ja osaa löytää kohderyhmänsä. Lisäksi suosittu blogi usein näyttää hyvältä ja toimii moitteetta. Markkinoinnissa auttaa todella merkittävästi seuraajien tai lukijoiden panos eli blogin levitys sosiaalisessa mediassa.

Hyvän bloggaajan selvän teeman ympärille kirjoitetut mielenkiintoiset aiheet, omaperäisen tyylin ja niin sanotun uniikin äänen lisäksi tekstin on oltava sujuvaa, helposti luettavaa sekä pääosin virheetöntä. Hyvin kirjoitettu teksti nostaa bloggaajan mainetta ammattimaisena kirjoittajana, jolloin lukijat ottavat kirjoitukset tarpeeksi vakavasti.

On olemassa kahdenlaisia bloggaajia: harrastelijoita ja ammattilaisia. Harrastelijoillakin voi olla erittäin suosittuja ja jopa ammattilaisia suositumpia blogeja. Ero on siinä, että ammattilaiset pitävät blogia kaupalliselle lehdelle tai yritykselle ja saavat siitä useimmiten palkkaa. Harrastelijat sen sijaan tienaavat mainoksilla tai lahjoituksilla.

Hyvä bloggaaja löytää keinot saada lukijoita ja tarjota heille jatkuvasti mielenkiintoisia, avartavia ja koukuttavia julkaisuja.

Varsinkin harrastajabloggaajan kannattaa miettiä julkaisupaikkaa. Minkä palvelun tai sivuston kautta ryhtyisi blogia pitämään? Valmiin blogin tarjoajia on lukuisia, mutta paras tapa on perustaa oma sivusto ja luoda sille oma verkkotunnus. Se ensinnäkin näyttää ammattimaiselta, mutta näin myös hallitset kaikkea mitä sivustolla on. Ainoa haittapuoli on, että webhotellit ja verkkopäätteet maksavat. Yksi hyvä keino on aloittaa bloggaaminen ilmaisella blogilla ja myöhemmin päivittää maksulliseen omaan blogiin. Hyvä bloggaaja menestyy kuitenkin kaikesta huolimatta, sillä tärkeintä on blogin sisältö.