İki Adımda Doğru Yazarı Nasıl Bulursunuz?

İçeriğin durmaksızın yükseldiği bir dünyada yazara olan yatırım bu ivmeyi yakalamaktan oldukça uzak. Kalitenin kantitenin altında tutulduğu bir ortamda ve bu kadar yüksek bir rekabette iyi bir yazara yatırım yapmaksızın fark yaratmanız mümkün değil. Peki hedefiniz için doğru yazarı nasıl ayırt edeceksiniz? Serbest çalışanların dünyasında kriterler o kadar esnek ki kafanızın karışması çok doğal. Gelin bu seçimi yapmanızı kolaylaştıracak 2 basit ama etkili adıma birlikte göz atalım:

Yazdıracağınız Metne Niye İhtiyacınız Olduğunu Netleştirin

Bir yazarı işe almadan önce, işveren olarak neye ihtiyacınız olduğuyla ilgili net bir fikriniz olmasında fayda var. Bunun için de niye yazı yazdırdığınızla ilgili net bir fikrinizin olması gerekiyor. Farkındalık mı yaratmak istiyorsunuz? Yoksa uzman bir SEO yatırımıyla websitenize trafik mi çekmek istiyorsunuz? Yahut ürünlerinizi farklılaştırıp daha cazip hale getirecek tanımlara mı ihtiyacınız var? Yazdıracağınız metni niçin yazdıracağınızı bilmek doğru yazarı bulmanız için en önemli ilk adım. Bunu bilirseniz, işe alacağınız yazarın odak alanı, beklenecek deneyim seviyesi ve bu işe ayrılacak ortalama bütçeyi belirlemeniz daha rahat olacaktır.

Amacınıza Göre İşe Alacağınız Yazarda Neye Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Tabi ki mümkün olan en deneyimli yazarla çalışmakta fayda var. Ancak kimi zaman bütçeniz en deneyimli yazarı karşılamak için yeterli olmayabilir. Bu iyi metin elde edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Biliyorsunuz iş hayatında paranın yetmediği noktada zaman ve efor harcamanız gerekiyor. Eğer en iyisini işe alacak bütçeniz yoksa en uzun süre yazanı değil ancak konuya en hakim olan yazarı bulmaya çalışmalısınız. Diyelim ki mimari alanında bir blog yazısına ihtiyacınız var. Mimari alandaki deneyimli yazarları işe alamıyorsanız, genelde ilk yapılan şey daha deneyimsiz bir yazara yönlenip ona istediğiniz şeyi açıklamaya çalışmak olacaktır. Bunun yerine mimari alanda tutkusu ve fikri daha güçlü olan birinden, yazar olmasa dahi içerik temin etmek daha hızlı toparlanabilir ve en ekonomik çözüm olabilir. Çünkü bir yazıyı okunur kılan çoğunlukla barındırdığı kaliteli bilgi ve tutkudur!

İş sahipleri gün içinde çok fazla cephede savaş veriyor. Bunu biliyoruz. İçerik pazarlamasına ayrıcağınız vakit belki listede en üst beş maddede yer alamayacak. Bu bakımdan yukarıdaki iki basit adımla, hem ihtiyacınız olan yazarı, hem de ihtiyacınız olan kalitedeki yazıyı temin etmekte kısa sürede kalıcı bir başarı elde edebilirsiniz.