Innehåll för e-handlare

Hur skriver man bra innehåll för e-handlare?

Dagens e-handlare jobbar ofta i en global skala, på en internationell marknad. På grund av detta har det blivit alltmer viktigt med lokalisering av hemsidan. En trygg kund är mer trolig att både handla via hemsidan , som att återvända. Förutom att innehållet ska vara korrekt, ska det även vara uppdaterat, språkligt korrekt samt tilltala den tänkta kundgruppen.

Kunden ska även kunna hitta svar på sina frågor, så en välskriven FAQ sida kan vara något att lägga lite extra krut på.

Beroende på vilken typ av produkt hemsidan säljer, är tonen viktig. Om sidan riktar sig till tonårstjejer, ska språket vara modernt, lekfullt och samtidigt informativt. Det får för den sakens skull inte bli larvigt eller slarvigt skrivet. Om det är en sida som säljer försäkringar måste språket vara korrekt, professionellt samt ha en mer seriös ton. Det får inte heller innehålla faktafel, som i värsta fall kan orsaka grova missförstånd.

Innehållet ska alltid kännas fräscht för att ge ett seriöst intryck av företaget i fråga. Därför är det bra att tänka på att skriva tidlöst, så att texterna kanske inte behöver uppdateras så ofta. Undvik säsongsbetonade texter, årtal eller andra siffror som kan ändras med tiden och satsa istället på att skriva mer generellt när det kommer till just tid.

Att tänka på sökmotoroptimering är även en punkt att ta hänsyn till. För att innehållet ska ha en chans i den växande djungeln av bra innehåll, ska det finnas en del nyckelord som gärna får stor fokus i artikeln. Detta för att sökmotorerna ska kunna snappa upp innehållet och presentera det på sina sökresultat. Om man är osäker på hur sökmotoroptimering fungerar, kan man ta en kortare kurs i ämnet, eller läsa mer om detta på nätet.

Det viktigaste av allt är dock att lyssna på vad kunden vill, och jobba utifrån detta. En bra skribent är flexibel och kan anpassa sig till olika behov lätt. Om du tänker på dessa få saker som vi nu har tagit upp, så är du på god väg till att skriva bra innehåll för e-handlare!