Kaip parašyti gerą straipsnį?

Straipsnio rašymas gali būti tikras įššūkis, jei jūs neesate patyręs rašytojas. Norint parašyti gerą ir informatyvų straipsnį, visų pirmiausia reikia atsakyti į pagrindinius klausimus, rūpinčius jūsų skaitytojams. Taip pat, rašant straipsnį, yra būtina naudoti tam tikrą rašymo techniką, priklausomai nuo to, kokio pobūdžio strapsnį norite parašyti. Tačiau, net ir pradedantis rašytojas, gali parašyti išties gerą straipsnį. Tereikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis.

Prieš imdamiesi rašymo, būtinai atlikite išsamų tyrimą. Ir visiškai nesvarbu, ar straipsnio temą galvojate patys, ar ją gaunate sugalvotą. Atlikus internetinius ar literatūrinius temos tyrimus, bus žymiai lengviau atsakyti į pagrindinius klausimus. Rašant bet kuria aktualia tema, svarbus dalykas yra ir informacijos naujumas ir inovatyvumas. Reikia stengtis panaudoti kuo naujesnę ir dar mažai išanalizuotą informaciją. Tokiu būdu, jūsų straipsnis taps įdomus ir pritrauks daugiau skaitytojų.

Reikia paminėti, jog orientavimasis į savo skaitovus yra dar vienas sėkmingo straipsnio garantas. Informacija turi būti pateikta aiškiai ir suprantamai. Kuomet pateikiama informacija yra labiau orientuota į tam tikrą skaitytojų grupę, pavyzdžiui, vaikus, pensininkus ar paauglius, reikia stengtis rašyti jiems suprantama kalba. Rašydami, stenkitės įsivaizduoti tuos klausimus, kurie galėtų labiausiai rūpėti tam tikrai žmonių kategorijai. Tokiu būdu straipsnis taps ne tik įdomus, tačiau ir naudingas.

Priklausomai nuo straipsnio temos, daugeliu atveju venkite įmantrių žodžių naudojimo. Skaityti tokį straipsnį bus ne tik sudėtinga, tačiau ir nuobodu. Vietoje techninio ir nuobodaus rašymo, viską stenkitės nupasakoti kuo vaizdingiau, bei palikite vietos skaitytojo fantazijai. Leiskite jam pačiam nuspręsti, kas jam patinka, o kas ne. Nebijokite kelti retorinių klausimų. Tokiu būdų jūs nukreipsite savo skaitytoją tam tikra linkme, tačiau tuo pačiu ir paliksite jo apsisprendimo laisvę.

Galiausiai, pabaigus rašyti straipsnį, svarbiausia dalis turi būti gramatinių ir stilistikos klaidų taisymas. Nėra nieko blogiau, nei straipsnyje paliktos klaidos. Nei vienas skaitytojas nenorės skaityti tokio straipsnio, o pastebėjęs paliktas klaidas, gali likti susierzinęs. Nepasitikėkite vien programine įranga, tikrinančia jūsų gramatikos klaidas. Prieš publikuojant straipsnį, reikėtų jį perskaityti bent kelis kartus.