Kas yra turinio marketingas?

Esame daugiau negu tikri, kad pastaruoju metu esatę girdėję apie turinio marketingą. Tačiau jeigu paklaustume, ar žinote, kas tai iš tiesų yra, koks būtų jūsų atsakymas? Tiesa ta, kad turinio marketingas — bene svarbiausias dalykas kiekvienam tinklalapiui, ir visai nesvarbu, kokia jo pagrindinė tema. Turinio marketingas kitaip gali būti suprantamas kaip papildomos vertės skaitančiajam kūrimas, išreiškiant ją itin kokybiška, įdomia, aktualia informacija bei straipsniais. Turinio marketingas reikalingas ir taikomas visur: naujienoms, blogams, įvairiems vaizdo bei garso siužetams, ką jau kalbėti apie straipsnius. Tai — viena geriausių metodologijų, kurias Jūsų tinklalapis ar verslas turėtų naudoti, be to, turinti dvipusį efektą: jeigu savo vartotojams bei skaitytojams teiksite kokybišką informaciją, pritrauksite daugiau vartotojų, o tai taip pat reiškia, jog jūsų tinklalapiu susidomės daugiau žmonių, ieškodami jo paieškos sistemų pagalba, taip keldami SEO reitingus. Turinio marketingas gali padėti užmegzti kokybiškus santykius su jūsų vartotojais, o tai, kaip žinote, yra vienas svarbiausių kiekvieno verslo tikslų.

Visi interneto vartotojai atkreipia dėmesį į tikrai kokybišką turinį, ypač tokį, kuris ne tik tinkamai perteikia svarbiausią informaciją, bet taip pat leidžia sužinoti kažką naujo ir itin aktualaus, taip prieidamas prie pačio vartotojo. Galima drąsiai teigti, jog kiekvieno tinklalapio sėkmė ir pripažinimas dabar priklauso būtent nuo kokybiško turinio skelbimo. Nenaudingos ir abstrakčios informacijos galima rasti kiekviename žingsnyje, tačiau tikrų, vertingų tekstų, kurie priverstų susimąstyti ir stipriai atkreiptų dėmesį nėra tiek daug.

Siekiant, kad jūsų tinklalapio turinys būtų kokybiškas, pirmiausiai reikia atlikti tikslingą rinkos analizę, pradedant nuo tikslinio jūsų tinklalapio skaitytojo apibrėžimo. Atsakykite į klausimus, koks turėtų būti pagrindinis jūsų skaitytojas? Ko jis gali tikėtis? O tuomet ieškokite būdų, kurie padėtų juos pritraukti. Visi kiti tinklalapį sudarantys dalykai, tokie kaip vaizdinės priemonės ar dizainas nėra tokie svarbūs kaip pats turinys ir jo kokybė. Kitaip tariant, jūsų tinklalapio turinys turi būti toks, kad gebėtų nustatyti tikslinę auditoriją, ją pritraukti ir tuomet įtikinti imtis veiksmų.

Prisiminkite, jog savo svetainėje naudodami turinio marketingą iš tiesų kursite vartotojų pasitikėjimą, taip užsitikrindami patikimumą pačiame turinio kūrimo procese.