Maailma tuotteen takana

Tavaroiden virta

Maailman paraskin tuote on vain tuote, jos asiakas ei pysty liittämään sitä omaan elämäänsä tai ymmärrä sen tarkoitusta. Maailma on pullollaan tavaroita, keksintöjä ja palveluja, ja kilpailu ihmisten ajasta ja huomiosta on kovaa. Jos yritykset eivät pysty tuomaan tuotettaan osaksi asiakkaiden elämää, osallistamaan heitä ja kiinnittämään heidän huomiotaan, on tuote tuomittu jäämään osaksi mitäänsanomattomien tavaroiden virtaa. Jos tuote ei alunperinkään kiinnitä asiakkaan huomiota, huono tuotekuvaus saa ihmisen kääntymään pois sekä tuotteesta että yrityksestä sen takana. Tämän takia tuotekuvauksiin pitäisi kiinnittää erityistä huomiota.

Tarinat osana elämää

Jokainen meistä on nähnyt mainoksia, jotka saavat pysähtymään, pohtimaan ja tarkastelemaan tuotetta uudella tavalla. Niin kuin mainokset, myös tuotekuvaukset saavat ihmiset parhaimmillaan viettämään aikaa tuotteen ja yrityksen parissa. Kaikkein mukaansatempaavia ovat tarinat tuotteen takana ja yrityksen ytimessä. Kun asiakas saa tunteen merkityksellisyydestä, hän kokee olevansa osa jotain suurempaa ostamalla tuotteen. Näin asiakas saadaan osallistettua syvällisesti yrityksen markkinointiin ja ostamaan tuote. Tuotekuvauksien pitäisi myös aina ottaa kyseessä oleva kulttuuri - ja se mitä ihmiset arvostavat - huomioon.

Hyvä tuotekuvaus on yrityksen ydin

Hyvä tuotekuvaus avaa asiakkaan oman elämän ja näyttää aukon, johon tämä tuote sopisi. Ihmiset ovat älykkäitä olentoja, jotka huomaavat, kun heitä yritetään huijata. Tämän vuoksi on tärkeää, että jokaisella tuotteella on oma, uniikki kuvauksensa. Hyvässä tuotekuvauksessa pitäisi kertoa, mikä tuote on ja mitä sillä voidaan tehdä. Hyvä tuotekuvaus kuitenkin myös houkuttelee asiakasta, ja luo hänelle uusia ideoita siitä, miten hän voisi tuotetta käyttää ja miten se parantaisi hänen elämäänsä. Parhaat tuotekuvaukset ovat niitä, jotka saavat asiakkaan vakuuttuneeksi siitä, että hän tarvitsee juuri tämän tuotteen, vaikka alunperin tarvetta tuotteelle ei olisi ollut olemassa. Myös henkäys luksuksesta on aina hyväksi, sillä jokaisella on tarve näyttää statustaan sillä mitä hän ostaa, ja minkälaisia brändejä käyttää. Huonokin tuote muuttuu käyttäjän silmissä houkuttelevaksi, kun sillä on mukaansatempaava kuvaus. Tämän takia jokaisen yrityksen kannattaisi käyttää aikaa erityisesti tuotteidensa kuvauksiin ja tuotekuvan kehitykseen.