Mitä on sisältömarkkinointi?

Perinteinen markkinointi menettää jatkuvasti sijaansa sisältömarkkinoinnille, joka onkin menestyville yrityksille nykypäivää - ja tulevaisuus. Miksi? Koska se yksinkertaisesti toimii paremmin ja tuo enemmän hyötyjä.

Sisältömarkkinointiin luottavat niin suuret kansainväliset konsernit kuin pienet yhden henkilön toiminimetkin. Sen sijaan, että yritykset vain tyrkyttäisivät palvelujaan, ne houkuttelevatkin potentiaalisia asiakkaitaan tarjoten heille arvokasta sisältöä ilmaiseksi. Tämä on yleensä tietoisesti tehty strateginen valinta. Kun asiakkaat kokevat saavansa tärkeää tietoa, he voivat kiinnostua myös yrityksen maksullisista palveluista ja tuotteista. Vaikka yritys ennen kaikkea tavoittaa uusia palveluistaan kiinnostuneita ihmisiä, se sitouttaa myös nykyisiä asiakkaitaan entistä vahvemmin omien tuotteidensa vakituisiksi käyttäjiksi. Voikin sanoa, että nykypäivänä hyödyllisen sisällön tuottaminen on koko markkinoinnin ydin.

Sisältömarkkinointi on syntynyt ennen kaikkea sosiaalisen media myötä, ja se kehittyy edelleen, kun palvelut muuttavat muotoaan ja uusia syntyy. Facebookissa ja muissa sosiaalisen median palveluissa monenlaisten sisältöjen tarjoaminen on tullut jo niin arkipäiväiseksi, että niihin voi törmätä päivittäin. Esimerkiksi lakikonsultointia tarjoava yritys voi tarjota maksuttomia vinkkejä monenlaisiin kinkkisiin arjen tilanteisiin, joissa tarvitaan lakitietoutta. Jos asiakas kokee saavansa ongelmiinsa ratkaisuja, mutta tarvitsee aiheesta enemmän tietoa, on matalampi kynnys ostaa palveluja juuri tältä alan toimijalta, joka on jo tarjonnut neuvojaan ilmaiseksi.

Neljä tärkeintä syytä, joista yrityksesi hyötyy sisältömarkkinnoinnin avulla:

1. Brändin luotettavuus vahvistuu ja yritys voi kerätä itselleen “faneja"

2. Kustannussäästöt, koska kalliseen perinteiseen markkinointiin voi budjetoida entistä vähemmän rahaa

3. Lisääntynyt myynti, kun markkinointiin kohdennetut varat voidaan käyttää yhä tehokkaammin

4. Asiakkaat ovat uskollisempia, koska he kokevat, että tarjoat heille anteliaasti tarvitsemaansa arvokasta tietoa.

Yritykset lähettävät meille informaatiota jatkuvasti eri kanavia käyttäen, mutta suurimman osan ajasta se ei ole kovinkaan kiinnostavaa. Tällaista sisältöä voi sanoa roskapostiksi. Siksi on tullut entistä tärkeämmäksi, että sisällön markkinointi on erityisen kiehtovaa ja oikealle asiakasryhmälle tarkoin kohdennettua. On ehdottoman tärkeää erottua edukseen jopa tuhansien päivittäisten markkinointiviestien joukosta.

Ilman vaikuttavaa sisältöä palveluiden ja tuotteiden myynti voi olla nykypäivänä jopa mahdotonta. Riippumatta siitä, millaisia tapoja käytät, sisällön markkinnoinnin tulee olla osa toimivaa kokonaisuutta, eikä jotain erillistä. Markkinnoin laatu on tärkeää oli kyseessä perinteinen tai sisällön markkinointi. Menestyvän yrityksen onkin yleensä kannattavaa käyttää ulkopuolisen asiantuntijan apua, jotta markkinnoinnin ja myynnin alati monimutkaistuvassa maailmassa voi menestyä.