Miten kirjoittaa SEO optimoitu teksti - Näkyvyyttä sivustollesi!

SEO optimointi on yksi tärkeimmistä taidoista, joita netin artikkeleissa ja blogi teksteissä tarvitaan. Tämä takaa näkyvyyden hakukoneissa ja varmistaa sen, että teksti tavoittaa lukijat oikealla tavalla. Hakukoneet muuttuvat kuitenkin jatkuvasti älykkäämmäksi, eikä enää piilotettujen avainsanojen, tai samojen lauseiden toistaminen riitä. Näiden vinkkien avulla lisäät sekä sivustosi kävijämäärää, että varmistat tekstin olevan houkuttelevaa!

Ota ihmiset huomioon!

  • Tekstin laatu - Tämä on se seikka, mikä takaa, että lukijat palaavat uudestaan sivustolle, tai toimivat tekstin päämäärän mukaisesti. Esimerkiksi nettikaupassa tavoitteena on ostoksen tekeminen, mikä voi olla täysin tekstistä kiinni.
  • Oleellista asiaa - Artikkelissa tulee olla ainoastaan oleellista asiaa niille lukijoille, joille se on tarkoitettu.
  • Alkuperäistä tekstiä - Tekstien tulee olla uusia ja alkuperäisiä, eikä kopioituja. Uusi tieto, joka toimitetaan uudella tavalla, lisää lukijoita.

Ennen kirjoittamista

Ensimmäinen nyrkkisääntö on aiheen tutkiminen perusteellisesti ja tiedon avulla voidaan kirjoittaa arvokasta tekstiä. Laadukas teksti saa lukijat palaamaan sivustolle, mikä nostaa sivun luokitusta hakukoneissa. Tärkeää on tutkia:

  • Oleellisen avainsanat
  • Aiheeseen liittyvät faktat ja tilastot
  • Muu aiheeseen liittyvä tieto
  • Sopivat optimoidut kuvat

Avainsanat

Avainsanat ovat tärkein SEO tekstin komponentti ja niiden löytämiseksi voidaan käyttää useita netistä saatavia työkaluja. Ne eivät välttämättä ole yksittäisiä sanoja, vaan voivat olla myös aiheeseen liittyviä kokonaisia lauseita. Näitä ei tule käyttää liikaa, eikä liian vähän, sillä muuten sivuston arvo laskee ja sijoitus hakukoneissa heikkenee.

Artikkelin otsikko

Hakukoneet näyttävät artikkelin otsikon tuloksissaan, joten tämän pitää herättää huomiota ja liittyä aiheeseen. Kysymykset kuten "kuka, miten, missä, koska ja kuinka" ovat suosittuja, samoin kuin avainsanojen käyttö.

Sisällön rakenne

Artikkelin rakenne sisältää aina esittelyn, varsinaisen asian, sekä yhteenvedon.

1. Esittely on se osa, joka saa lukijan sitoutumaan tekstiin ja jatkamaan lukemista - siihen on keskityttävä huolella. Kysymysten esittäminen, tarinan kertominen ja lainauksen käyttäminen ovat suosittuja tapoja saada lukija sitoutumaan.

2. Varsinainen asia tulee olla taidokkaasti kirjoitettu ja faktojen pitää olla kohdallaan. Tekstiin tulee sisällyttää kaikki oleellinen fakta, josta lukijan on mahdollisuus saada uutta tietoa aiheesta.

3. Yhteenveto on artikkelin viimeiset sanat. Jos esittely on ollut kysymys, tässä vaiheessa tulee viimeistään vastata siihen ja jos taas artikkeli alkoi tarinalla, tulee sen saada päätöksensä.

SEO teksti herättää ajatuksia

Lukijat tulee saada vuorovaikutukseen kommentoimalla, kyseenalaistamalla, keskustelemalla tai toimimalla tarkoituksen mukaisesti. Näin tiedetään, että teksti onnistui.