Miten kirjoittaa tuoteteksti, joka myy?

Erinomainen tapa lisätä verkkokaupalle hakukonenäkyvyyttä, on kirjoittaa kattavia tuotetekstejä. Mahdollinen ostaja hakee tuotetta avainsanoilla ja valitsee useimmiten hakukoneen ensimmäisen ehdotuksen. Verkkokaupan tulee pyrkiä näkymään ensimmäisten joukossa lisätäkseen tuotteiden tai palveluiden myyntiä.

Pitkänkin tekstin täytyy olla järkevä ja sisältää sanoja, joilla asiakkaat hakevat kyseistä tuotetta. Tekstin tulee olla kieliopin mukaista. Kukaan ei halua lukea pitkää tekstiä pilkkuvirheillä. Kappaleet kannattaa otsikoida väliotsikoin, jotka sisältää haettuja avainsanoja. Hakukoneet ei löydä avainsanoja, joissa on kirjoitusvirheitä. Mahdollinen ostaja haluaa lukea helppolukuista tekstiä, eikä kapulakieltä.

Tuotteen olennaiset tiedot tulee löytyä helposti, koska usein vierailija ei lue kuin pienen osan tekstistä. Tuotteen mittojen ja materiaalin kuvaamiseen voi hyödyntää lihavointia tai listaamista. Tekstiin voi myös sisällyttää linkkejä postikuluihin, palautusoikeuksiin tai samankaltaisiin tuotteisiin. Kuvia tai videota tuotteesta kannattaa löytyä monesta eri näkökulmasta.

Kopioitu teksti ei listaudu hyvin hakukoneissa. Hyvä tuoteteksti täytyy kirjoittaa itse. Sen kopioiminen esimerkiksi maahantuojan sivulta ei lisää tuotteen myyntiä. Vielä huonompi vaihtoehto on kopioida tuoteteksti kilpailevan verkkokaupan sivuilta. Pitää muistaa, että asiakas yleensä etsii samaa tuotetta useilta sivuilta ja huomaa varmasti plagioinnin.

Tärkein ohje hyvään tuotetekstiin on tietysti saada lukija ostamaan. Teksti, joka vastaa asiakkaan mahdollisiin kysymyksiin, eikä jätä olennaisia asioita arvailun varaan. Asiakas haluaa tietää esimerkiksi tuotteen irrotettavat osat tai pesuohjeet ennen ostopäätöstä. Lukija haluaa myös tiedostaa tuotteen hyödyt omassa elämässään. Ennen tekstin kirjoittamista voi listata tuotteen toiminnot ja linkittää ne mahdollisiin hyötyihin. On hyvä tiedostaa ja tuntea tuotteen potentiaaliset ostajat ja vedota heidän arvoihin ja tarpeisiin tuotetekstiä kirjoittaessa. Jotkut ostajat huvittuu humoristisestä tekstistä, kun taas toiset arvostavat ammattimaista vakavuutta. Tekstin keveys riippuu tietysti tuotteesta ja asiakaskunnasta. Heidän tulee vakuuttua, että kyseisen merkin tuote on järkevä ostos. Ostopäätös tuotteesta ei vielä takaa, että asiakas ostaisi sen juuri kyseisestä verkkokaupasta. Asiakkaan voi saada puolelleen korostamalla yhtiön arvoja.

Ostoksen tekemisen tulee olla helppoa ja johdonmukaista. Pienellä tähdellä merkattu teksti jää usein huomaamatta ja saa asiakkaan pettymään tai menettämään luottamuksen verkkokauppaan. Ostoksen kokonaishinta tulisi olla asiakkaan tiedossa alusta asti.

Sivujen luotettavuutta lisää asiakaspalautteet ja arvostelut, jotka voi laittaa asiakkaan näkyville tekstin loppuun. Joustavat palautusoikeudet ja maksuajat lisäävät asiakkaan halukkuutta ostaa netistä.