Nå ut med det lilla i det stora

Funderar du på att starta eget företag, eller driver du kanske redan ett, kan konkurrensen ibland kännas överväldigande. Särskilt om dina främsta konkurrenter finns bland de riktigt stora på marknaden, de som förmodligen har mer resurser i form av både personal och pengar. Misströsta inte, det finns sätt att nå ut. Det gäller att ha en genomtänkt, långsiktig plan från början samt att följa den. Det tar tid och det krävs tålamod.

Börja med en marknadsundersökning

Du har en idé om vad du vill erbjuda och för dig är idén förmodligen klockren och självklar. Men hur ska du ta reda på om efterfrågan är lika självklar? Ett tips är att genomföra en (mer eller mindre omfattande) marknadsundersökning. Hur stor omfattningen blir beror främst på hur mycket tid och pengar du är villig att satsa. Ju mer du satsar, desto större sannolikhet att resultatet blir säkert.

Undersökningen ska (främst) ge svar på dessa tre frågor:

- Hur ser konkurrensen/konkurrenterna ut?

- Finns det tillräckligt med potentiella kunder?

- Finns det ett behov av mitt företags produkter/tjänster?

Hur får du svar?

Syna konkurrenterna; besök deras webbplats, googla ledningen, hitta deras marknadsföringsstrategier, läs deras verksamhetsplan. Finns det luckor? Har du produkter/tjänster som inte de har? Vad kan du göra bättre/annorlunda?

För att ta försöka hitta potentiella kunder bör du till en början fokusera på en liten kundgrupp. Att vara selektiv i början är en bra strategi, då du hinner säkra några kunder innan du börjar med att utvidga kundkretsen. Det ger tid för såväl kund- som företagsvård.

När du har koll både på konkurrenter och kunder är det dags positionering. Det vanligaste är att erbjuda kunderna något särskilt: rabatterat pris på en vara eller en tjänst, ett 2 för 1-erbjudande alt. ett bonussystem som gynnar både dig och kunden. Det viktigaste är att kunderna ska kunna se nyttan med erbjudandet.

De slutgiltiga råden är att fortsätta med bevakning av marknaden, att ta hand om dina kunder samt att ständigt finslipa på din affärsidé utan att avvika för mycket från ursprungsplanen. Lycka till!