Säljer fyndiga produktbeskrivningar bättre än seriösa?

De flesta produktbeskrivningar är sakliga och allvarliga, men i vissa fall finns det anledning att lätta upp stämningen. Fyndiga texter kan faktiskt sälja bättre än allvarsamma, särskilt för skämtsamma produkter.

En bra beskrivning bör förmedla en känsla för att väcka ett behov hos kunden och måste därför vara anpassad därefter; det är troligare att kunder köper en rolig produkt om den har en text som får dem att skratta. Då många personer tittar på varor utan att de egentligen har tänkt köpa något, kan en rätt skriven text få kunden att inse att den vill ha en vara som den inte annars skulle ha övervägt.

Önskar man till exempel sälja gigantiska vinglas kan man med fördel skriva en text som manar till skratt, men är det barnvagnar som ska säljas bör man istället satsa på seriösare texter som beskriver funktionerna tydligt, gärna med lite extra krut på säkerhetsaspekten. Detta eftersom kunder köper en barnvagn för att de behöver den, men ett gigantiskt vinglas köper de för att roa sig själva och sina vänner.

Innan en text skrivs bör skribenten därför noga tänka igenom produkten som ska säljas, vilka personer som kan tänkas köpa den och vilken känsla man vill att kunden ska få när den läser texten. En tumregel är att barnvagnar, möbler och fordon bör beskrivas sakligt och noggrant, medan leksaker, roliga prylar, maskeradkläder och dylikt säljer bättre med roande texter.

Förutom rätt text är det också viktigt att en, men helst flera, bra bilder finns på varan, gärna med samma sinnesstämning som texten förmedlar. Rätt bilder förhöjer uppfattningen man vill att kunden ska få om produkten, och är därför viktigt för försäljningen.

Så länge texten överensstämmer med både känslan som ska förmedlas samt målgruppen som produkten är riktad till, kommer varan väcka en köplust, oavsett om den har en fyndig produktbeskrivning eller en seriös.