Så här skriver du ett intressant blogginlägg

Innehållet i en text gör otroligt mycket. Skriv om sådant du kan något om för en läsare kommer märka om du kan det eller ej. Vart vill du komma med din text? Vad vill du läsaren ska känna efter dom har läst? Vill du vara humoristisk? Känslomässig? Eller lite av båda?

Vad är din tanke med ditt blogginlägg? Har du en önskan att komma i kontakt med andra i samma situation som du själv? Vill du på något sätt ha kontakt med dina läsare? Skriv en fråga och få dom att svara. Bli intressant för dina läsare. Tänk efter före så att säga.

Konstruktion, stycken och bilder

Det är viktigt hur man bygger upp konstruktionen i ett blogginlägg för att läsaren inte ska tröttna. För visst vill du att läsarna kommer tillbaka? Tänk dig att ett blogginlägg är som en kropp, huvud, kropp och ben.

Huvudet är inledningen av din text. Där du för in din läsare i ämnet. Därefter kommer kroppen där du skriver om ditt ämne i allmänhet. Den del du för ditt budskap vidare. Benen är avslutningen på ditt blogginlägg.

Dela in ditt blogginlägg i stycken, det gör texten mer lättläst. Ha gärna med bilder som passar in med din text. Varva text med bilder. Läsaren hinner inte tröttna på att läsa.

Blogginläggets titel

Många tänker att det är det första man skriver men ett råd är att skriva den sist. Det du först hade tänkt dig stämmer kanske inte in på din text när du är klar. När du har skrivit ditt blogginlägg så har du texten framför dig och får fram din titel genom den. Ta något som på något sätt berättar vad din text handlar om. Det får läsare att vilja läsa mer och klickar sig sedan in till ditt blogginlägg. Har du skrivit om ämnet tidigare? Länka gärna till dom inläggen i din text.