Skriv bra artiklar som är sökomotorvänliga

Vill du skriva en artikel som får bra och relevanta sökträffar? Då har du kommit rätt.

Följ dessa enkla instruktioner.

  • Skriv bra innehåll
  • Skriv bra rubriker
  • Länka vidare
  • Infoga media
  • html taggar

Skriv bra innehålll

Din artikel bör skall skrivas efter den uppochnedvända pyramiden. Detta betyder att du börjar med det viktigaste. Därefter fyller du på med detaljer och aspekter om ditt ämne. Få med dina 2 viktigaste sökord på ett relevant sätt redan i första meningen. Om du har en fråga i rubriken, besvara den redan i första meningen. Innehållet i din artikel bör ligga på 300-500 ord. Skriv inte för långa menningar. Med riktigt bra innehåll i din artikel kommer din artikel att delas vidare och fler besökare.

Skriv bra rubriker

Efter att du skrivit ditt innehåll blir det lättare att välja en passande rubrik. Glöm inte heller passande underrubriker. Din huvudrubrik bör innehålla de 2 viktigaste sökorden din artikel handlar om. Glöm ej att märka dessa rubriker med en h1-tag för huvudrubriker och h2, h3, osv för underrubriker.

Länka vidare

Glöm inte att länka i din artikel till någon annan sida eller någon liknande artikel på din hemsida. Länkens text bör innehålla dina sökord, varianter och besläktade ord som en rubrik.

Infoga media

En bild eller ett litet klipp kan verkligen förmedla det där extra till en artikel. Välj dina bilder klipp med omsorg. Glöm ej heller att ha en alternativ text till media som beskriver vad som visas.

html-taggar

Om du har möjlighet att påverka sin sidtitel bör den innehålla dina viktigaste sökord och varför man skull klicka på din artikel. Sidtiteln skall inte vara längre än 68 tecken. Beskriv din artikel i din meta-description-tag med max 150 tecken. Den skall också innehålla dina viktigaste ord och vad din artikel handlar om och varför besökare just skall klicka sig vidare till dig. Kan du ändra din artikels url? Gör den då så sökvänlig som möjlig genom att ge den ett namn med dina sökord.

Lycka till med din artikel!