Smart marknadsföring via e-post

I en tid då vi översvämmas av sociala nyhetsflöden med såväl text som bild och video, så är det lätt att tro att e-posten är ett närmast utdött format. Men faktum är att e-post fortfarande är den mest använda kommunikationsformen i affärssammanhang, och att ett välkomponerat e-postmeddelande kan vara det bästa sättet att upprätthålla en dialog med dina kunder.

Innehåll i e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är en viktig del i processen för att skapa och bibehålla kundnöjdhet. När du skickat e-post till dina kunder kan det exempelvis innehålla:

  • Produktnyheter
  • Företagsnyheter
  • Case studies
  • Tävlingar

Produktnyheter ger dig möjlighet till merförsäljning eftersom du redan har kundens förtroende sedan tidigare och en tävling kan skapa ett engagemang som gör att kunden sprider ditt budskap vidare.

Nya krav med GDPR

Du har säkert hört talas om GDPR, den nya dataskyddsförordningen, som innebär strängare regler kring att spara personuppgifter? Det innebär att du måste ha varje persons uttryckliga medgivande att spara dennes e-postadress för marknadsföringssyften. Och även om det känns strängt, så tänk på att du själv har allt att vinna på att enbart skicka e-post till de som faktiskt har ett intresse för din verksamhet.

Så skickar du e-post på bästa sätt

Så hur går du då till väga för att skicka din e-postmarknadsföring? Om du skickar från din vanliga e-postadress till en mängd mottagare så riskerar du att bli svartlistad för spam. Dessutom går det att göra mer iögonfallande brev när du inte är begränsad till ren text. Idag finns många verktyg för den här typen av utskick, som dessutom är väldigt prisvärda. Laborera med färg, form och layout för att ge brevet ditt eget uttryck. Verktygen är dessutom anpassade för massutskick och blir inte svartlistade. En bonus är att du får statistik på dina utskick, så att du kan se hur många som öppnat brevet, och vilka länkar de klickat på.

Lycka till med din e-postmarknadsföring!