Varför betala pengar för att någon annan skriver åt dig

Bloggare

Det kan vara så att du driver en framgångsrik blogg, som behöver uppdateras varje dag och ibland till och med flera gånger per dag. Men du är inte mer än människa och det kan hända saker. Du kan bli sjuk, du kanske vill åka på semester eller något annat som kräver din fulla uppmärksamhet och tid.

Problemet är att du förlorar pengar och läsare när du inte bloggar. Vid sådana tillfället är det en fantastisk hjälp att ha en backup. Någon som kan rycka in och skriva i ditt ställe. Din stand-in kan sköta ditt arbete precis som du gör, och du kan godkänna innan publicering. I detta fall skulle kanske det bästa alternativet vara att inte ta in en professionell skrivare, utan använda dig av vänner eller släkt. Då en blogg är högst personlig kan det vara bättre att hyra in någon som känner dig personligen. Det skulle troligtvis även kunna bli betydligt billigare.

Författare

Är du författare är det oftast betydligt lättar att ha någon som skriver eller noterar dina ord. Då kan du fritt gå omkring i rummet och "läsa" upp din berättelse, samtidigt som någon annan skriver åt dig. Det är lättare att låta fantasin flöda när du slipper att hålla koll på tangentbordet.

Kostnad

En person som skriver åt dig kostar en del per timme eller uppdrag. Det bästa är att komma överens innan om vilket pris som är tänkt, och sen skriva avtal på detta. Ett avtal eller kontrakt är alltid bra att ha i alla sammanhang , och bör verkligen fås skriftligen. Båda parter skriver under och kontraktet finns i två exemplar. Du bör även se om personen du tillfrågar kan visa upp lite referenser, eller om han eller hon kan provskriva lite åt dig, så du vet vad du betalar pengar för.