Vikten av bra produktbeskrivningar


En kund som är ute efter en produkt på internet kommer gå igenom flera sökmotorer, prisrobotar och webbshoppar för att hitta den rätta produkten. Se därför till att produktbeskrivningen fångar in nyckelord med säljande information så gör ni det lättare för kunden och ökar er exponering. Att vara en webbshop med starka produktbeskrivningar är en enorm konkurrensfördel i det tuffa marknadsklimatet för webbshoppar. Har du en bra beskrivning som gör det enkelt för kunden att förstå produkten är det högre sannolikhet att kunden väljer just er webbshop.

En bra produktbeskrivning är inte heller bara av vikt för kundens beslut om att köpa eller inte. Produktbeskrivningen bidrar också till en ökad exponering för er webbshop. Professionella produktbeskrivningar med tillhörande bilder gör det dessutom troligt att kunden kommer att vilja dela just er produkt på sina sociala medier för att visa vad de tänker köpa - och kanske även när de ska rekommendera en produkt till sina vänner.

Att få ut sin shop på marknaden är bland det svåraste med en webbshop, eftersom ni oftast inte är ensamma om produkterna som säljs. Genom bra produktbeskrivningar kommer ni att få era produktsidor delade på sociala medier, vilket i sin tur fångas upp av Google och andra sökmotorer. Det medför att ni hamnar högre upp i resultatet på era nyckelord för dessa produkter.

Så vad utgör en bra produktbeskrivning? Den frågan är inte helt enkel att besvara på rak arm då det beror på vilken produkt ni säljer. En populär metod är att ha en informationsruta med t.ex. innehållsförteckning eller korta nyckelord. Men en produktbeskrivning bör vara en förklaring av produkten så att kunden upplever att han eller hon förstår den lika bra som en produkt i en fysisk butik. Lägg därför ner tid på era produktbeskrivningar! Välj orden med omsorg och ta hjälp av duktiga skribenter eller kommunikationsbyråer för att ta fram informativa beskrivningar.