Viktigt att tänka på innan du anlitar en skribent

Den här artikeln kommer behandla några viktiga saker du behöver tänka på innan du anställer en skribent. Något som är mycket viktigt är att kolla upp vad skribenten har för erfarenhet. Har denne ett rykte om sig att vara snabb, noggrann, uthållig, håller denne sina deadlines osv? Använder sig skribenten av rätt grammatik, hur är stavningen, håller denne måttet? Hur kan du på ett enkelt sätt ta reda på allt det här?

Något som kan vara bra är att låta skribenten lämna in ett arbetsprov. Då kommer det fram vilka kvaliteter denne har, vilket ordförråd den använder sig av, känns det som att texten flyter på eller känns den konstlad? Fångar texten ditt intresse, kommer andra att vara intresserade av att läsa den? Känner du att du vill läsa mer? Om skribenten fångar ditt intresse är det mycket troligt att även andra kommer att uppskatta dess texter.

Sedan är det bra att fundera på om stilen passar in på den profil du söker i en skribent för de uppdrag du har. Vad är det för texter du vill ha skrivna? Är det en faktatext? Då kan det vara bra om skribenten är saklig och använder sig av välgrundade fakta som denne också hänvisar till. Är det en text om resor? Det blir mycket intressantare att läsa artikeln om det känns som att skribenten är en van resenär och att det märks i dennes texter att denne tycker om att resa och lever för att få uppleva nya platser. Handlar texterna om mat och dryck, då får skribenten gärna ha kunskap inom ämnet och själv tycka om att testa olika smakkombinationer och det ska kunna framgå i dennes sätt att föra ner texten på papper.

Mycket hänger på att du hittar rätt skribent, vill du hitta läsare till det du publicerar, ja då är det ett måste att du hitta rätt skribent.