Vinkkejä mielenkiintoisen blogipostauksen kirjoittamiseen

Blogin kirjoittaminen on mukava ja antoisa harrastus, mutta toisinaan kirjoittajasta saattaa tuntua, etteivät hänen postauksensa saa vastakaikua tai ettei hänen bloginsa kerää riittävästi lukijoita. Mielenkiintoisten postausten julkaiseminen säännöllisin väliajoin saattaa kuulostaa helpolta tehtävältä, muttei välttämättä ole sitä. Jaamme tällä sivulla muutamia vinkkejä, joiden avulla onnistut kirjoittamaan mielenkiintoisen blogipostauksen.

Tunne kohdeyleisösi

Jotta onnistut tavoittamaan yleisösi, tulee sinun ensin tuntea heidät kuin omat taskusi. Blogiisi asennetusta kävijäseurantatyökalusta voikin olla suurta apua. Sen avulla näet, kuinka paljon postauksesi keräävät lukijoita ja millaisia lukijoita blogissasi käy. Työkalun avulla voit seurata mistä kaupungeista ja maista lukijasi ovat sekä minkä ikäisiä ja mitä sukupuolta he ovat. Näet myös millaisia hakusanoja lukijat ovat käyttäneet blogiisi tullessaan. Tarkastellessasi suosituimpia postauksiasi voit saada käsityksen siitä, millaisista aiheista lukijasi haluavat lukea. Tämä tieto auttaa sinua suunnittelemaan seuraavat postauksesi lukijoita kiinnostaviksi.

Jo blogin alkumetreistä lähtien blogin teema kannattaa rajata riittävän suppeaksi, jotta lukijasi tietävät, mitä blogilta odottaa. Kannattaa valita aihe, johon suhtaudut intohimoisesti ja josta tiedät paljon. Lukijat aistivat suhtautumisesi blogisi aiheeseen helposti rivien välistä ja innostuksesi välittyy helposti ruudun toiselle puolelle. Jos taas yrität muokata itsestäsi väkisin vaikkapa muotibloggarin, vaikket olekaan lainkaan kiinnostunut muodista, kyllästyt helposti itsekin blogisi aiheeseen - lukijoista puhumattakaan. Esimerkiksi itselle mieluisasta harrastuksesta kirjoittaminen voi olla hyvä blogin teema.

Ota kantaa ajankohtaiseen aiheeseen persoonallisella tavalla

Jos sinusta tuntuu siltä, että juttuideasi ovat kerta kaikkiaan ehtyneet, kannattaa harkita postauksen kirjoittamista jostakin ajankohtaisesta aiheesta aivan uudesta näkökulmasta käsin. Persoonallinen ote tuo ajankohtaiseen aiheeseen aivan uudenlaisen näkökulman. Esimerkiksi Tuomas Enbuske käyttää usein tätä kikkaa kohahduttavissa kolumneissaan, jotka ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin Tuomakselle ominaisella tavalla. Kun olet kirjoittanut kantaa ottavan juttusi, muista vielä jakaa se some-kanavillasi.

Postaa säännöllisesti ja panosta laadukkaisiin kuviin

Jotta lukijasi tulisivat blogiisi vierailulle yhä uudestaan, on tärkeää postata säännöllisesti. Pitkät selittämättömät postaustauot eivät luo sinusta ja blogistasi kovin ammattimaista kuvaa. Toisaalta on tärkeää huolehtia myös siitä, ettet sorru postaamaan niin sanottuja täytepostauksia, joiden sisältö jää laihaksi, vain saadaksesi postaustavoitteesi täyteen. Jokaisen julkaisemasi postauksen pitäisi olla lukijaa puhutteleva ja mielenkiintoinen!

Tekstin lisäksi kannattaa huolehtia myös kuvien laadukkuudesta. Ellet ole kovin hyvä kuvaaja, kannattaa opetella kuvaamista ja kuvien muokkaamista. Laadukkaat kuvat ja mielenkiintoinen sisältö luovat yhdessä blogipostauksesta lukijoiden silmissä vastustamattoman!