Waarom investeren om iemand jouw ideeën te laten verwoorden?

Je begint aan een nieuw avontuur. Je hebt een product of dienst aan te bieden die volgens jou meer dan de moeite waard is. De laatste stap naar succes is dan meestal om dat ook zo naar je toekomstige klanten te communiceren. In je hoofd razen de ideeën door elkaar. Het ene nog beter dan het andere. Maar wanneer je ze dan ook effectief op papier wil zetten, krijg je geen zin bij elkaar. Of je herleest je tekst en van die brilliante verkoopsstrategie die zonet nog zo helder in je gedachten aanwezig was, vind je niets meer terug. Frustrerend, toch?

Wanneer je perfect weet hoe je je product of dienst aan de man wil brengen, maar dit niet in de juiste woorden kan gieten, is het misschien toch interessant om het schrijven aan iemand anders over te laten.

Copywriting is een beroep apart

Het aanbod van copywriters is bijzonder groot. Maar na enig zoekwerk vind je beslist iemand die jouw enthousiasme deelt en dit ook moeiteloos kan omzetten in de juiste woorden.

In de moderne samenleving, moet tegenwoordig alles zo snel mogelijk gebeuren. Maar kwaliteit heeft tijd nodig. Net zoals een goede wijn. Een goede copywriter gaat dan ook verder dan de basisinstructies die je hem of haar nalaat voor een schrijfopdracht. Hij of zij stelt vragen, gaat op zoek naar details die het verschil kunnen maken en pluist uit welke drijfveren er schuilgaan. Een tekst gebaseerd op beperkte instructies, zal logischerwijs ook beperkt zijn in kwaliteit. Een andere toon, een andere woordkeuze, een andere stijl. Het zijn allemaal elementen die een lezer niet zal merken, maar die jouw product of dienst wel aantrekkelijker en zodoende successvoller kunnen maken.

Vertalen vraagt inzicht

Dezelfde logica geldt voor vertalingen. Die zouden immers van dezelfde kwaliteit moeten zijn als de originele tekst. Elke taal heeft zijn eigen karakter. De vertaler moet daarom de kernboodschap kunnen herkennen en perfect kunnen overbrengen in de vertaling.

Een goede investering

Wanneer je het resultaat leest en moet besluiten "Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden", weet je dat het een goede investering is geweest!