Waarom jouw artikel bovenaan komt in Google

Je hebt vast eens gehoord van de term SEO. Deze afkorting staat voor Search engine Optimalisation. In een wereld waarin Googlen synoniem is aan iets opzoeken op het internet is de vindbaarheid van een artikel dat je schrijft voor een webpagina essentieel. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw artikel goed gevonden wordt?

De meest gebruikte zoekmachine is Google en zij hanteren hun eigen manier van indexeren welke bepaalt hoe hoog jouw artikel wordt gewaardeerd. Deze manier van indexeren verandert nog al eens maar er zijn er een paar gouden regels.

1. Relevante inhoud

Steeds belangrijker voor Google wordt de relevantie van de inhoud van de tekst en afbeeldingen. Je herkent vast hoe irritant het is als je op jouw zoekopdracht allerlei nietszeggende resultaten krijgt. Besteed daarom ook aandacht aan het schrijven van een artikel en schrijf zo diepgaand mogelijk over de facetten van het thema en verplaats je hierbij goed in de lezer. Wat is het waar zij naar op zoek zijn.

2. De opmaak

Tekst moet aantrekkelijk zijn om te lezen en door je tekst op de goede manier op te maken weet Google ook meteen wat de hoofzaken zijn uit het artikel. Zo kun je de eerste alinea of enkele woorden daarin dikgedrukt maken. Door een opsomming te maken creëer je makkelijk tekst met meerdere zogeheten headings. Deze worden hoog gewaardeerd dus geef hier goede kernwoorden weer.

3. Afbeeldingen

Het plaatsen van afbeeldingen maakt de tekst levendiger en aantrekkelijker om te lezen. Google kan alleen niet zien wat voor afbeelding je erbij hebt geplaatst als je niet duidelijk een omschrijving van de afbeelding meegeeft. Geef de afbeelding dus een duidelijke titel en omschrijving.

Als je deze tips toepast weet ik zeker dat je artikelen hoger zullen komen in zoekmachines. Wil je meer artikelen omtrent het schrijven van content voor je website lezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!