Wat is content marketing?

Meer en meer marketeers praten over content marketing en over de impact die het kan geven op je bedrijf en merk. Maar wat is content marketing nu eigelijk?

Een onofficiële voor content marketing is: "Content marketing is een strategische marketing aanpak, gefocust op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content om een bepaald doelpubliek aan te trekken. En om uiteindelijk hier winstgevende klanten activiteiten uit te halen."

Een van de sleutelwoorden hier is "waardevolle" content. Hieraan kan men vaak zien of een advertentie of content van een marketingplan behoort tot de content marketing strategie. Of een advertentie tot de content marketing strategie behoort hangt af of de ontvanger van de reclame hier waarde uit heeft gekregen.

Maar misschien een beter vraag die we moeten stellen is waarom content marketing zo belangrijk is voor je bedrijf en merk. Dan moeten we eerst even de 4 stappen van de koopcyclus bekijken.

  • Bewustzijn: Voor het bewustzijn, heeft de gebruiker een behoefte dat hij moet voldoen. Maar er is nog niet meteen bewust van de oplossing.
  • Onderzoek: Als de gebruiker zich bewust dat er een oplossing is gaan die verschillende oplossingen onderzoeken.
  • Consideratie: Als ze een oplossing gevonden hebben gaan ze de verschillende producten van verschillende merken in consideratie nemen en vergelijken.
  • Kopen: Uiteindelijk maakt de gebruiker een beslissing en voert de transactie uit.

Traditionele marketing is goed in de eerste 2 stappen, door gebruikers bewust te maken van een bepaalde behoefte die ze hebben en daar hun producten als oplossing voor aan te bieden.

Content marketing kan je bedrijf snel doen groeien zonder veel in te investeren. Potentiële klanten vinden je content, vinden er waarde in en vanaf het moment dat ze contact opzoeken met je bedrijf en producten of diensten zijn ze eigenlijk al overtuigd dat ze iets van je willen kopen of met je werken. Deze methode heeft bijna geen budget nodig, alleen wat tijd om artikels, videos of eender welke content te maken waar waarde in te vinden is. De content kan gebruikt worden op verschillende platforms en om je digitale aanwezigheid een boost te geven