Wat maakt een artikel SEO-vriendelijk?

Het schrijven van een goed artikel vereist gespecialiseerde vaardigheden. Met de komst van het internet en zoekmachines, moet je ook over SEO nadenken bij het schrijven van blogs. Als u goede SEO-vriendelijke artikelen schrijft, kan jouw artikel ook snel worden gevonden in de zoekresultaten. Hoe meer lezers jouw artikel lezen, bij hoe meer zoekmachine je hoog scoort in de zoekresultaten.

Kernwoorden

Sleutelwoorden zijn het belangrijkste aspect bij het schrijven van een artikel om het artikel SEO-vriendelijk te maken. Na het kiezen van een goed onderwerp voor je post, is het volgende aspect: het zorgvuldig kiezen van kernwoorden.

Gebruik daarbij zoekwoordonderzoek om te analyseren welk zoekwoord het meest wordt gezocht met zoekmachines en relevant is voor het onderwerp.

Google Keyword Planner is de beste gratis tool voor dit doel, waarmee je als schrijver weet welk zoekwoord de meeste zoeksnelheid heeft.

U kunt ook suggesties van Google krijgen door in Google Zoeken het begin van een zin te typen. Schrijf de helft van de zin in de zoekbar van Google en kijk hoe Google de zin vervolledigt met voor jou interessante zoekwoorden.

Het gemiddeld voorkomen van het zoekwoord in een tekst is 1,5% tot 2%. Dit betekent dat als uw bericht 1000 woorden bevat, het zoekwoord ongeveer 15 tot 20 keer moet worden opgenomen in het bericht.

Het trefwoord moet worden toegevoegd aan de titel, in elke hoofdkop voorkomen, één of twee keer in subtitels (afhankelijk van het aantal subtitels), de inleidende alinea, de kern van de blogpost en de conclusie.

Goede schrijfvaardigheid

Als mensen uw tekst begrijpen en leuk vinden, zijn ze veel meer geneigd om deze te delen, zoals, te tweeten en te linken naar uw bericht. En dat zal je ranking verhogen. Dus, om je ranking in Google te verbeteren, moet je absoluut ook proberen om je schrijfvaardigheid te optimaliseren. Dat vraagt oefening, en het best kijk je ook de kunst af van succesvolle blogs van goede blogschrijvers. Hoe structureren zij hun tekst? Hoe delen ze de tekst in en voorzien ze deze van ondertitels.