Výběr profi bloggera

Dobrého bloggera/bloggerku můžete rozpoznat hned podle pár základních bodů. Ty sice nejsou úplně směrodatné, ale alespoň trochu vám mohou pomoci při posuzování, zda daný blogger stojí za povšimnutí, či nikoliv.

Spisovný jazyk

Určitě nikdo z nás si nechce číst text plný gramatických chyb. A jinak tomu není ani u blogu. Pokud autor blogu dobře ovládá spisovnou češtinu, umí používat vhodné obraty, obrazná pojmenování a další, tak už to ze začátku naznačuje, že to bude někdo, kdo se tomu chce opravdu věnovat a kdo to dělá s láskou a péčí.

Fotky

Mnoho lidí navštěvuje blogy například o vaření, blogy s oblečením, nebo kvůli tipům na cestování. Základem pro opakovanou návštěvnost čtenářů jsou fotky. Fotky by měly být nafoceny kvalitním fotoaparátem a autor by si měl nastudovat alespoň základy kompozice, osvětlování a práci se složitějším typem fotoaparátu.

Interakce

Lidi jsou rádi, když jim odepíše ať už jejich oblíbená celebrita, nebo právě blogger. Proto je důležitá interakce mezi čtenářem a autorem. Tato možnost je v sekci komentářů pod příspěvky. Když uvidíte, že se autor blogu snaží odepisovat na otázky, popřípadě děkuje za konstruktivní kritiku, rozvíjí diskuzi, tak víte, že mu na svých čtenářích záleží.

Nezanedbávání příspěvků

Rozhodně není bloggerovou povinností hlásit se lidem každý den. Ale určitě je důležité dodržovat alespoň nějaký předem nastavený režim. Lidé totiž rychle zapomínají a pokud dlouho na svém oblíbeném blogu neuvidí žádný příspěvek, tak na něj jednoduše přestanou chodit. Dobrý blogger nikdy nezanedbává své čtenáře.

Komerce

Každý si musí nějak vydělávat peníze. Ale pokud v každém příspěvku lidé vidí nějaký produkt, který se autor blogu snaží zpropagovat a který dokonce nesouvisí s celým tématem blogu, tak je to začne unavovat. Není na škodu někdy zpropagovat nějakou akci, produkt nebo organizaci, ale vždy by to mělo být s dobrým záměrem. Ať už kvůli pomoci ostatním, nebo pro koupi vybavení pro blog.